300.000 de copii romani nu merg la scoala. Iar 225.000 de copii merg la culcare flamanzi

Pentru a contracara efectele saraciei si a reduce rata abandonului scolar, UNICEF Romania, in parteneriat cu Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, si cu sustinerea autoritatilor locale din judetul Bacau, a lansat, in anul 2014, proiectul pilot "Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii - Servicii Comunitare pentru Copii" cu finantare prin fonduri norvegiene si din resurse UNICEF.

acum 70 luni (27 May 2017)

Rata parasirii timpurii a scolii este de 19%, rata tinerilor si adolescentilor aflati in afara sistemului de educatie, formare sau ocupare este de aproximativ 18%, iar numarul copiilor aflati in afara sistemului de educatie a ajuns la aproape 300.000.

Pentru a contracara efectele saraciei si a reduce rata abandonului scolar, UNICEF Romania, in parteneriat cu Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, si cu sustinerea autoritatilor locale din judetul Bacau, a lansat, in anul 2014, proiectul pilot "Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii - Servicii Comunitare pentru Copii" cu finantare prin fonduri norvegiene si din resurse UNICEF. Citeste si 225.000 de copii din Romania merg la culcare flamanzi Peste jumatate dintre copiii romani (51%) traiesc sub spectrul saraciei, iar unii chiar in saracie extrema, care le limiteaza dreptul la crestere si dezvoltare fizica normala, arata World Vision Romania. Prin acest proiect demonstram ca daca aceste servicii sunt de calitate si disponibile la nivelul comunitatii, o serie de probleme pot fi prevenite cu costuri rezonabile si beneficii importante pentru copil, familie si comunitate. Ne dorim ca toti cei patru milioane de copii din Romania sa beneficieze de servicii la nivelul comunitatii, iar lectiile invatate din modelul de la Bacau pot sprijini acest demers", a declarat Sandie Blanchet. De ce nu fac romanii copii "pentru tara si pentru biserica" l OPINIE Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste mortalitatea materna si infantila, respectiv numarul de femei care mor la nastere si numarul copiilor care mor inainte de varsta de un an. Incidenta deceselor in tara noastra este de peste doua ori mai mare fata de media UE-27, de trei ori mai mare decat in... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro