300 de mii de euro, profitul mafiei pariurilor la un meci de fotbal din Campionatul Romaniei

Pe baza avertismentelor UEFA, a insiderilor si a unor anchete desfasurate de Federatia Romana de Fotbal, cateva zeci de partide de fotbal sunt suspectate ca au fost trucate in favoarea mafiei pariurilor. Fotbalistii accepta, in schimbul unei sume de bani, sa nu isi apere corect sansele: de exemplu, joaca atat de prost incat echipa lor sa primeasca un numar neobisnuit de mare de goluri. Jucatorii isi fac treaba, joaca execrabil, echipa lor primeste numarul de goluri agreat si toata lumea e multumita: pariorii - ca si-au multiplicat banii ajungand la un profit ce depaseste un sfert de milion de euro, iar jucatorii ca au primit cateva mii sau zeci de mii de euro. Intre fotbalisti exista un fel de telefon fara fir, vorbesc intre ei despre diverse zvonuri legate de anumite partide cu potential de a fi trucate si jucate la pariuri, se intereseaza de ele, iar noi avem capacitatea de a ajunge la aceste surse de informatii.

acum 86 luni (4 Jun 2015)

Pe baza avertismentelor UEFA, a insiderilor si a unor anchete desfasurate de Federatia Romana de Fotbal, cateva zeci de partide de fotbal sunt suspectate ca au fost trucate in favoarea mafiei pariurilor. De regula, numarul minim de jucatori necesar pentru a face un blat este de cinci.

In urma cu putine zile, Costin Negraru, managerul Departamentului de Integritate din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca 48 de meciuri din primele trei ligi sunt suspectate ca ar fi fost trucate. Meciurile au fost aranjate cu ajutorul unor jucatori din campionatul intern care au fost cumparati de catre mafia pariurilor din Asia, am aflat dintr-un interviu pe care Costin Negraru ni l-a acordat in exclusivitate. Fotbalistii accepta, in schimbul unei sume de bani, sa nu isi apere corect sansele: de exemplu, joaca atat de prost incat echipa lor sa primeasca un numar neobisnuit de mare de goluri. In Asia, mafia pariurilor pune o suma de ordinul zecilor de mii de euro pe faptul ca, in respectivul meci, se vor inscrie multe goluri, pentru aceasta primind din partea caselor de pariuri o cota foarte mare, sa zicem 10/1 (un euro pariat,le aduce 10 euro). Jucatorii isi fac treaba, joaca execrabil, echipa lor primeste numarul de goluri agreat si toata lumea e multumita: pariorii - ca si-au multiplicat banii ajungand la un profit ce depaseste un sfert de milion de euro, iar jucatorii ca au primit cateva mii sau zeci de mii de euro.

Trebuie precizat ca Departamentului de Integritate din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a fost infiintat in 2012 la initiativa UEFA.

Cum ati ajuns sa investigati meciuri din ligi de fotbal ale Romaniei?

C.N.: Aceste 48 de meciuri pe care le suspectam ca au fost trucate sun rezultatul muncii noastre din ultimele sapte luni in care am umblat prin tara si am vorbit cu multi oameni implicati in fotbal. Am obtinut informatii de la fotbalisti si de la arbitri. Intre fotbalisti exista un fel de tele... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro