30 de minute de sport pe zi nu sunt suficiente: cata miscare trebuie sa facem, de fapt, ca sa prevenim afectiuni grave

30 de minute de sport pe zi nu sunt suficiente: cata miscare trebuie sa facem, de fapt, ca sa prevenim afectiuni grave

Rezultatele unui nou studiu realizat in colaborare de echipe de oameni de stiinta din SUA si Australia, pe baza comparatiei a 174 de cercetari (efectuate intre 1980 si 2016) care examineaza legatura dintre activitatea fizica si o serie de boli cronice grave, pentru care si cancer de colon, de san, diabet, boli cardiace, a indicat ca trebuie sa facem mai multa miscare decat ultima recomandare OMS.

acum 76 luni (11 Aug 2016)

Rezultatele unui nou studiu realizat in colaborare de echipe de oameni de stiinta din SUA si Australia, pe baza comparatiei a 174 de cercetari (efectuate intre 1980 si 2016) care examineaza legatura dintre activitatea fizica si o serie de boli cronice grave, pentru care si cancer de colon, de san, diabet, boli cardiace, a indicat ca trebuie sa facem mai multa miscare decat ultima recomandare OMS. 90-120 de minute pe zi in loc de 150 de minute pe saptamana

Astfel, in loc de 30 de minute de exercitii fizice moderate, de cinci ori pe saptamana, sau 150 de minute de exercitii intr-o saptamana, conform recomandarii OMS, ar trebui sa crestem durata efortului fizic depus la 1h 30 min - 2 h/zi (90-120 minute pe zi) pentru o reducere semnificativa a riscului de imbolnavire. Mai exact, putem urca scari timp de 10 minute, sa dam cu aspiratorul pentru 15 minute, sa lucram in gradina 20 de minute, sa alergam 20 de minute ori sa ne plimbam pe jos sau cu bicicleta timp de 25 de minute etc, noteaza publicatia The Independent.

"Chiar daca nu ai timp sau nu-ti face placere sa mergi la sala de fitness, poti fi activ in timp ce faci activitati zilnice firesti, de la urcatul scarilor, mers pe jos in locul deplasarii cu masina personala, activitati domestice, aflate la indemana oricui", a subliniat psihologul Hmwe Kyu, co-autor al studiului, de la Universitatea din Washington, SUA, citat de publicatia "Health".

Autorii studiului ai tras concluzia ca in mod sigur recomandarea OMS in privinta activitatii fizice pe care trebuie sa o prestam intr-o sapatamana trebuie modificata pentru ca depunerea efortului sa aiba rezultatele de preventie sperate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro