3 motive pentru care berea nu ar trebui sa lipsesca din dieta femeilor

3 motive pentru care berea nu ar trebui sa lipsesca din dieta femeilor

Berea contine sodiu, carbohidrati, proteine si chiar vitaminele B2 si B6, iar 350 de ml de bere contin 150 de calorii, 13 g de carbohidrati, 1.5 g de proteine, 0 g de grasimi si 5% alcool. Rezultatele studiului pe care Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut si care a vizat relatia intre consumul de bere si indicatorii de masa corporala, au revelat, fara echivoc, ca un consum moderat de bere nu are nicio influenta asupra siluetei, celebra "burta de bere" ramanand un simplu mit", a completat specilistul in nutritie.

acum 111 luni (17 Feb 2015)

Un consum moderat de bere poate avea un rol considerabil in preventia osteoporozei, cat si in mentinerea siluetei, doua dintre temele de interes in randul femeilor. Astfel, datorita acestui continut de siliciu, un consum moderat de bere poate contribui la reducerea incidentei osteoporozei", afrima Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Un consum moderat de bere poate preveni osteoporoza

Femeile aflate la menopauza care consuma unul sau doua pahare de bere pe zi pot avea oase mai puternice. In urma unor studii efectuate la nivel international, femeile care au consumat o cantitate moderata de bere au avut o densitate osoasa a coloanei si a soldurilor cu 5-8% mai mare decat cele care nu au consumat bere deloc.

In functie de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variaza de la 6.4 miligrame per litru pana la 56.5 mg/L. Astfel, berile care detin concentratii mari de malt si de hamei sunt cele mai bogate in siliciu, cum este cea de tip lager.

Berea nu afecteaza silueta

Un consum moderat de bere nu influenteaza circumferinta abdominala, raportul talie/sold sau indicele de masa corporala. Berea contine sodiu, carbohidrati, proteine si chiar vitaminele B2 si B6, iar 350 de ml de bere contin 150 de calorii, 13 g de carbohidrati, 1.5 g de proteine, 0 g de grasimi si 5% alcool. Rezultatele studiului pe care Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut si care a vizat relatia intre consumul de bere si indicatorii de masa corporala, au revelat, fara echivoc, ca un consum moderat de bere nu are nicio influenta asupra siluetei, celebra "burta de bere" ramanand un simplu mit", a completat specilistul in nutritie.

Berea este o sursa de antioxidanti

Berea contine antioxidanti naturali care pot influenta in mod pozitiv starea de sanatate a organismului.

U... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro