25 mai, ultima zi in care se poate redirectiona 2% din impozitul pe venit. Ghid complet

25 mai, ultima zi in care se poate redirectiona 2% din impozitul pe venit. Ghid complet

Care sunt categoriile de venituri eligibile Categoriile de venituri din care se pot redirectiona cei 2% sau 3,5% de catre persoanele fizice sunt urmatoarele: salarii chirii pensii drepturi de proprietate intelectuala dividende alte venituri impozabile: venituri din activitati sportive, PFA-uri, etc. 25/2018, publicata in Monitorul Oficial la sfarsitul lunii martie, schimba modalitatea de calcul a sumelor de bani care pot fi directionate de catre contribuabili catre alti beneficiari: cota de 2% poate fi directionata catre entitatile nonprofit care sunt infiintate si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult (inclusiv parohii) cota de 3,5% poate fi directionata pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult care sunt furnizori de servicii sociale, acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat.

acum 22 luni (23 May 2018)

Aceasta prevedere este reglementata prin Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, care permite contribuabililor sa redirectioneze cota de 2% din impozit.

Este important de retinut ca, pentru anul 2018, cei care vor sa redirectioneze 2% din impozitul pe anul 2017, mai pot face asta doar pana in 25 mai.

Care sunt categoriile de venituri eligibile

Categoriile de venituri din care se pot redirectiona cei 2% sau 3,5% de catre persoanele fizice sunt urmatoarele: salarii chirii pensii drepturi de proprietate intelectuala dividende alte venituri impozabile: venituri din activitati sportive, PFA-uri, etc. 25/2018, publicata in Monitorul Oficial la sfarsitul lunii martie, schimba modalitatea de calcul a sumelor de bani care pot fi directionate de catre contribuabili catre alti beneficiari: cota de 2% poate fi directionata catre entitatile nonprofit care sunt infiintate si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult (inclusiv parohii) cota de 3,5% poate fi directionata pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult care sunt furnizori de servicii sociale, acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat.

Optiunea pentru redirectionarea cotei de 2% sau 3,5% trebuie exercitata in scris, pentru toate tipurile de venituri enuntate mai sus, si trebuie declarata la platitorul de venituri.

Microintreprinderile - cand si cum pot redirectiona sumele de bani

Incepand cu anul 2018, si microintreprinderile pot face deduceri din impozitul datorat statului, dupa cum prevede OUG nr.

Acestea au obligatia sa depuna o declaratie informativa anuala cu privire la sponsorizarile acordate, pentru anul in care au fost acordate sponsorizarile si pentru cel in care se fac deduceri din impozit pentru sumele reportate. In cazul in care firmele nu scad sponsorizarile din impozitul aferent trimestrului in care au acordat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro