23 de ani de la albumul "Nevermind", al trupei Nirvana: cinci lucuri inedite despre Kurt Cobain

23 de ani de la albumul

De altfel, versurile piesei au fost scrise de Kurt Cobain cu cinci minute inainte de concert, povesteste fostul tobosar Dave Grohl: "Atunci cand il vezi pe Kurt ca scrie versurile unei piese cu cinci minute inainte de a o canta pentru prima oara, este destul de greu sa crezi ca acel cantec are un mesaj de transmis. Kurt Cobain a ars mobila dintr-o sala de concerte si a urinat pe pianul lui Axl Rose, solistul Guns N' Roses La doar cateva zile de la petrecerea de lansare a albumului "Nevermind", Kurt Cobain s-a certat cu gazdele evenimentului si, ca sa se razbune, a dat foc unei canapele din arena in care au cantat.

acum 68 luni (25 Sep 2014)

Albumul "Nevermind", lansat de Nirvana in 1991, a devenit sinonim cu single-ul de succes "Smells Like Teen Spirit".

Detalii inedite despre coperta albumului, single-ul "Smells Like Teen Spirit", nazbatiile si capriciile solistului Kurt Cobain au fost adunate intr-un articol publicat de "Huffington Post". "Teen Spirit" era numele unui deodorat, dar Kurt Cobain nu stia acest lucru

Dupa o noapte "stropita" din abundeta cu alcool, Kurt Cobain si Kathleen Hanna, fosta membra a trupelor Bikini Kill si Le Tigre, au continuat petrecerea in apartamnetului vocalului Nirvana. Hanna, aparent fara motiv, s-a gandit ca ar fi o idee buna sa "redecoreze" apartamemtul prietenului sau si a inceput sa scrie propozitii fara sens pe pereti, printre care si "Kurt smells like teen spirit/ Kurt miroase a Teen Spirit".

Hanna se referea, de fapt, la deodorantul numit "Teen Spirit", folosit de prietena artistului de atunci, Tobi Vail. Kurt Cobain nu a aflat adevarata poveste decat dupa lansarea single-ului "Smells Like Teen Spirit" si, conform "Huffington Post", artistul a fost foarte suparat de greseala comisa. Intregul cantec este compus din idei contradictorii", spunea Kurt Cobain despre cel mai de succes single Nirvana. Intr-un interviu acordat revistei "Rolling Stone", Cobain a mai povesit ca, atunci cand le-a aratat colegilor de trupa "Smells Like Teen Spirit", care era, la inceput, o piesa plagiata de la trupa The Pixies, acestia au strambat din nas.

De altfel, versurile piesei au fost scrise de Kurt Cobain cu cinci minute inainte de concert, povesteste fostul tobosar Dave Grohl: "Atunci cand il vezi pe Kurt ca scrie versurile unei piese cu cinci minute inainte de a o canta pentru prima oara, este destul de greu sa crezi ca acel cantec are un mesaj de transmis. Ai nevoie de silabe ca sa umpli spatiile goale, ai nevoie de cuvinte care sa rimeze".

Versul "Here we are now, en... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro