21 de copii intoxicati, probabil, cu lapte la doua scoli din Codlea si Brasov

21 de copii intoxicati, probabil, cu lapte la doua scoli din Codlea si Brasov

16.00 "Am luat decizia de a suspenda programul de astazi dupa masa si inclusiv pentru ziua de luni, pana cand vom avea niste rezultate in acest caz. Ciprian Sfreja, la Codlea este vorba despre patru elevi, in varsta de 9-10 ani, care acuza dureri abdominale si stari de ameteala, iar la Scoala 31 sunt elevi de clasa a cincea.

acum 81 luni (11 Mar 2016)

16.00 "Am luat decizia de a suspenda programul de astazi dupa masa si inclusiv pentru ziua de luni, pana cand vom avea niste rezultate in acest caz. Am incercat astazi sa iau legatura si cu reprezentantii Consiliului Judetean Brasov si intr-un final am reusit sa vorbesc cu ei si sa le comunic ca am luat aceasta decizie si au fost de acord cu suspendarea programului", a spus Ariana Bucur. Inspectoratul Scolar a avertizat direcotrii din scoli ca laptele "e suspect" si a informat parintii de situatia creata prin SMS.14.35. Toti elevii au fost transportati la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov. Inspectorii de la Protectia Consumatorului sunt acum pe teren si fac verificari la cele doua scoli unde s-au intoxicat copii. Se vor preleva probe pentru analize atat din lapte, dar acum suspecte sunt si ambalajele, avand in vedere ca in ultima saptamana au fost inxicatii la Galati si acum si Brasov, iar copiii au primit lapte de la doua companii diferite. Si colegii de la Directia Sanitar-Veterinara au constatat ca nu sunt probleme cu laptele. Ei sunt evaluati la fata locului si in functie de stare lor se va decide care dintre ei vor fi transferati la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov. 12.30 La Scoala din Codlea, dar si la scoala din Triaj, laptele este furnizat de Dorna. La Brasov, licitatia "Cornul si lapte" organizata de Consiliul Judetean Brasov de a fost castigata de Ecolact Prahova, care a subcontractat catre Olympus.

12.20 La Scoala 31 sunt evaluati opt copii la aceasta ora 12.00 Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Brasov, cpt. Ciprian Sfreja, la Codlea este vorba despre patru elevi, in varsta de 9-10 ani, care acuza dureri abdominale si stari de ameteala, iar la Scoala 31 sunt elevi de clasa a cincea.

Contactat telefonic de newsbv.ro, primarul muncipiului Codlea, Catalin Muntean, ne-a delcarat ca a luat deja legatura cu directorul adjunct al scolii, Rudolf Reckert, si cu directorul spitalului municipal, dr. Claudia ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro