2018 pentru elevi: fara telefoane, dar si fara uniforme

2018 pentru elevi: fara telefoane, dar si fara uniforme

Iar daca vorbim de scoli care nu au in dotare un astfel de mobilier, acestea pot achizitiona niste cutii de plastic (ieftine) unde sa depoziteze telefoanele", a explicat directorul Colegiului National "I.L Caragiale" din Bucuresti, Andreia Bodea. Cat despre faptul ca directorii nu vor mai avea voie sa-i puna pe elevi sa faca "munca administrativa" ca elevi de serviciu, Bodea a explicat ca sarcinile pot fi preluate de profesorul de serviciu. Concret, in functie de nevoile specifice fiecarui ciclu de invatamant, cadrele didactice prin catedre/comisii metodice vor selecta auxiliarele didactice din lista celor aprobate de Centrul National de Evaluare (CNEE).

acum 25 luni (10 Jan 2018)

In timpul orelor de curs, al examenelor si al concursurilor este interzisa utilizarea telefoanelor mobile. Prin exceptie de la aceasta prevedere este permisa utilizarea acestora in timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, in situatia folosirii lor in procesul educativ sau in situatii de urgenta. Pe durata orelor de curs, telefoanele mobile se pastreaza in locuri special amenajate din sala de clasa, setate astfel incat sa nu afecteze procesul educativ", se arata in documentul transmis de Ministerul Educatiei.

Directorii de unitati de invatamant spun ca masura poate fi implementata. Am dispus aplicarea acestei masuri pentru ca elevii mai mici se lasa mai usor distrasi de telefoanele mobile. Iar daca vorbim de scoli care nu au in dotare un astfel de mobilier, acestea pot achizitiona niste cutii de plastic (ieftine) unde sa depoziteze telefoanele", a explicat directorul Colegiului National "I.L Caragiale" din Bucuresti, Andreia Bodea. La randul sau, profesoara de Romana Cristina Tunegaru spune ca a participat la activitati pedagogice in scoli unde telefoanele sunt deja depozitate, iar "orele de acolo se desfasoara fara nicio problema". "Sunt clase care isi fac grupuri secrete pe Facebook unde posteaza rezultatele de la teste ca sa poata vedea toti colegii si sa poata copia", arata si presedintele Asociatiei "Edu Cer" Stefan Vlaston.

Elevul nu va mai putea fi pedepsit cu note slabe

O alta modificare a Regulamentului-cadru prevede ca "rezultatul evaluarii, exprimat prin calificativ, nota, punctaj etc., nu poate fi folosit ca mijloc de coercitie, acesta reflectand strict rezultatele invatarii, conform prevederilor legale." Atat profesorii, cat si elevii sustin ca era necesara o reglementare mai clara a acestui aspect intrucat sunt multi dascali care se folosesc de note pentru a-i constrange pe elevi. "Catalogul a devenit un instrument de pedepsire a elevului, ceea ce nu este de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro