2015, anul in care: s-a vorbit frumos de prezenta Romaniei in tehnologie

2015, anul in care: s-a vorbit frumos de prezenta Romaniei in tehnologie

> In 2015, dupa ceva vesti si zvonuri, a fost lansat Vector Watch, un ceas care ofera o autonomie de 30 de zile. S-a scris mult, bine sau rau, de bine sau de rau, dar si asa, pentru o tara care inca mai spera la revolutii de la olimpici si la iesiri in strada de bucurie produsa de sportivi, este foarte bine. Insa, spre deosebire de mine, ei au investit sperante si acestea parca nu se sfarsesc niciodata in acest popor care poate vorbi mult si frumos despre altii, despre reusite, dar invata greu sa accepte si esecul (atunci cand survine).

acum 86 luni (21 Dec 2015)

>

In 2015, dupa ceva vesti si zvonuri, a fost lansat Vector Watch, un ceas care ofera o autonomie de 30 de zile. Voi mai repeta asta pe parcursul articolului, cum am spus si in review si in cam toate articolele de pana acum. Oricat ne-ar placea inventiile si inovatiile, sufletul lor intunecat este marketingul si acesta ii face pe oameni (pe cei multi) sa vorbeasca despre produse. Si acest marketing a reusit sa impinga un produs bun, dar limitat la niste nevoi si cerinte pe care, teoretic, le-am avea cu totii, spre a fi testat, laudat si cunoscut. Asta pentru ca, dupa cum m-a intrebat retoric unul dintre pionierii calculatoarelor romanesti in timp ce-i luam un interviu, ce piesa din Vector nu poate fi cumparata din China si asamblata in alt gadget tot acolo? Ceea ce nu poate fi cumparat de acolo este acest impuls pe care o mana de romani si cativa straini l-au dat. Acum, merg inainte cu platformele hardware si software si cauta sa faca ceva mai bun din acest produs initial, inainte de a discuta despre unul nou.

Intamplarea face ca la o gala recenta dedicata tehnologiei romanesti, premiul pentru ceas inteligent sa il castige o companie care a comandat din China niste unitati si si-a pus marca pe ele.

- o descriere simpla a bucuriei, folosind reusitele unei sportive "pe val"

Revenind la autonomie, voi prelua din Vice cea mai buna caracterizare a autonomiei: "Daca ai o suta de kile si vrei sa dai jos vreo 25, e suficient sa-ti tai piciorul din sold. Ecranul e monocrom, ruleaza un sistem de operare minimalist creat de ei cu aplicatiile lor, nu are touchscreen si toata interactiunea se face prin butoane". Dincolo de cuvintele de marketing, de simtul nationalist si de "vrajeala" pe care o vei mai auzi, este de laudat initiativa. S-a scris mult, bine sau rau, de bine sau de rau, dar si asa, pentru o tara care inca mai spera la revolutii de la olimpici si la iesiri in strada de bucurie produsa de sportivi, este foarte bine. Am rama... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro