2015: anul cu cea mai bogata recolta de politicieni penali. Ce demnitari au fost salvati de imunitatea parlamentara

2015: anul cu cea mai bogata recolta de politicieni penali. Ce demnitari au fost salvati de imunitatea parlamentara

Bilantul DNA arata ca, in primele 11 luni ale anului care sta sa se termine, intre cei trimisi in judecata figureaza patru persoane care au detinut functia de ministru, 20 de actuali sau fosti membri ai Parlamentului, 24 de persoane cu functie de autoritate la nivel local (14 primari de municipii, noua presedinti de consilii judetene si un prefect), precum si o persoana care la data trimiterii in judecata detinea functia de prim-ministru: Victor Ponta. Fostii deputati Marko Attila si Theodor Nicolescu se numara si ei printre demnitarii trimisi in judecata, alaturi de omul de afaceri Horia Simu si alte cinci persoane, in dosarul privind despagubirea ilegala aprobata de ANRP pentru un teren de peste 97.000 de metri patrati, la un pret supraevaluat cu aproape 70 de milioane de euro.

acum 55 luni (29 Dec 2015)

Bilantul DNA arata ca, in primele 11 luni ale anului care sta sa se termine, intre cei trimisi in judecata figureaza patru persoane care au detinut functia de ministru, 20 de actuali sau fosti membri ai Parlamentului, 24 de persoane cu functie de autoritate la nivel local (14 primari de municipii, noua presedinti de consilii judetene si un prefect), precum si o persoana care la data trimiterii in judecata detinea functia de prim-ministru: Victor Ponta. Dosarul a fost trimis instantei supreme in luna septembrie, la aproape trei luni si jumatate de la punerea sa sub urmarire penala in dosarul "Turceni-Rovinari", pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. Tocmai pentru ca faptele sale au fost savarsite inainte de a ajunge premier, Victor Ponta nu a fost aparat de imunitate.

Fostii deputati Marko Attila si Theodor Nicolescu se numara si ei printre demnitarii trimisi in judecata, alaturi de omul de afaceri Horia Simu si alte cinci persoane, in dosarul privind despagubirea ilegala aprobata de ANRP pentru un teren de peste 97.000 de metri patrati, la un pret supraevaluat cu aproape 70 de milioane de euro. Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis in judecata de DNA in 7 iulie, acuzat tot de luare de mita, in timp ce Cristian Popescu Piedone este cercetat pentru abuz in serviciu si fals intelectual, intr-un dosar dechis dupa incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv, in care

si-au pierdut viata 63 de persoane. De asemenea, Andrei Chiliman, primarul suspendat al sectorului 1, este vizat de doua dosare de coruptie.

Primarul suspendat al Iasiului, Gheorghe Nichita, cel care a ordonat Politiei Locale sa-i spioneze amanta, a fost trimis si el in judecata anul acesta in doua dosare de coruptie, iar Radu Mazare va da si el explicatii judecatorilo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro