20 km de autostrada, tot ce poate CNADNR in 2015

Compania de drumuri dispune de un buget de peste 6 miliarde lei, insa va inaugura in acest an cel mult 10-20 km de autostrada, echivalentul a 1% din banii ce ii are la dispozitie. "Speram ca undeva intre 80 si 84 de kilometri, insa aceasta cifra este conditionata si de antreprenori, de evolutia lucrarilor pe santier", spunea Neaga in interviul mentionat, precizand ca cifra avansata include si portiuni de autostrada care ar fi trebuit inaugurate anul viitor, dar pe care constructorii le vor preda circulatiei in acest an.

acum 84 luni (21 Aug 2015)

Compania de drumuri dispune de un buget de peste 6 miliarde lei, insa va inaugura in acest an cel mult 10-20 km de autostrada, echivalentul a 1% din banii ce ii are la dispozitie.

CNADNR va marca in 2015 inca un an in care promisiunile facute cu usurinta de managementul acesteia nu vor fi respectate, in pofida resurselor generoase acordate de stat, dar si din fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea si intretinerea infrastructurii rutiere.

Intr-un interviu acordat recent agentiei nationale de presa Agerpres, directorul general CNADNR, Narcis Neaga, a promis ca in 2015 vor fi inaugurati nu mai putin de 84 de kilometri de autostrada, respectiv ultimele sectiuni ramase neterminate din autostrada A1, sectorul cuprins intre Sibiu si Nadlac.

Ce se va inaugura

Promisiunile semnifica faptul ca romanii vor putea circula pe autostrada de la Sibiu la Nadlac, cu exceptia lotului 3 din sectorul Lugoj-Deva, aflat in luna iunie la un dezamagitor stadiu fizic al executiei de 12%.

"Speram ca undeva intre 80 si 84 de kilometri, insa aceasta cifra este conditionata si de antreprenori, de evolutia lucrarilor pe santier", spunea Neaga in interviul mentionat, precizand ca cifra avansata include si portiuni de autostrada care ar fi trebuit inaugurate anul viitor, dar pe care constructorii le vor preda circulatiei in acest an. Tronsoanele pe a caror deschidere Neaga mizeaza sunt: Timisoara-Lugoj lotul 2, 25 de kilometri, Lugoj-Deva 17 kilometri din lotul 2 si 22 de kilometri din lotul 4. Aici Narcis Neaga mai adauga si cei 10 kilometri din primul lot din Lugoj-Deva, deschis in 2013, dar pe care nu se putea circula caci acesta nu erau accesibil soferilor si alti 10 kilometri inaugurati in iulie din lotul 2 Nadlac-Arad, desi lucrarile fusesera definitivate inca din decembrie 2014.

Astfel, in cazul lotului 2 din Timisoara-Lugoj stadiul fizic este de 90% in timp ce platile facute catre constructorul Tirrena Scavi este doar de 50%,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro