20 de superstitii bizare din Romania si din lume: paduchele pe frunte inseamna moarte, masturbarea te face impotent

20 de superstitii bizare din Romania si din lume: paduchele pe frunte inseamna moarte, masturbarea te face impotent

Desi in luna mai vremea este frumoasa, pomii verzi si florile sunt la discretia miresei pentru buchet, tinerii care decid sa se casatoreasca au o dilema: sa isi lege destnele in luna mai sau sa amane pana in iunie, pentru a scapa de asa-zisul nenoroc al cununiilor? Dupa ce termina de numarat, vine o pala de vant si risipeste fulgii, iar hotul de gaini trebuie sa numere iarasi fulgii si penele pasarilor pe care le-a furat cat timp traia. Superstitia se leaga de faptul ca de Pasti atat casa cat si hainele trebuie sa fie innoite, asa cum si anotimpurile se innoiesc.

acum 111 luni (28 Feb 2015)

Superstitiile ne pot amuza, jena sau enerva! Desi stim "ca este doar o superstitie" si nu recunoastem deschis ca credem in ele, uneori facem gesturi care au menirea sa ne tina departe de necazuri. - nu ne place sa vedem ambulante sau nu calcam pe gura de canal. Superstitiile sunt bizare, de la o tara la alta, insa unele pot fi regasite pe intreg teritoriul unui continent.

Desi in luna mai vremea este frumoasa, pomii verzi si florile sunt la discretia miresei pentru buchet, tinerii care decid sa se casatoreasca au o dilema: sa isi lege destnele in luna mai sau sa amane pana in iunie, pentru a scapa de asa-zisul nenoroc al cununiilor? "Despre aceste casatorii se spune ca nu dureaza, "nu tin", se desfac sau se destrama. Totusi, din punct de vedere teologic sau bisericesc (canonic) nu exista niciun fel de referire la asemenea subiect", spune preotul Nicoale Necula. In Japonia se crede ca masturbarea creste coeficientul de inteligenta al barbatilor, pe motiv ca acestia se pot concentra mai usor daca s-au masturbat recent. In unele zone din Romania se crede ca daca apare vreun paduche pe fruntea unui om care boleste la pat, acela nu va mai trai mult.

Superstitia aceasta are un sambure de adevar. Pe vrea cand ciuma omora zeci de mii de oameni, mai ales in Evul Mediu, paduchele era purtatorul "mortii negre". Tot la noi in tara se crede ca nu este bine sa se taie unghiile copilului mic, pana ce acesta implineste varsta de un an, caci altfel devine hot cand va creste. La englezi se crede ca la capatul curcubeului este intotdeauna o comoara ingropata.

Tocmai de aceea, nimeni nu ajunge vreodata la ea ! Daca furnicile se luptau intre ele, intreaga armata romana de la generali la centurioni, decurioni si simpli legionari, era convinsa ca inamicul era undeva pe aproape. Pe teritoriul Europei se crede ca daca te mananca palma, este semn ca vei primi bani.

La romani, depinde de palma. O veche superstitie ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro