1,5 miliarde de euro pe an pentru armata europeana | Corespondenta de la Strasbourg

Totusi, unul dintre punctele de discutie de la Consiliul European va viza atitudinea Ungariei, Cehiei si Poloniei, care nu au mai primit refugiati in ultimele 12 luni sau nu au acceptat nici unul de la inceputul crizei. Fonduri cheltuite haotic Presedintele Comisiei Europene a insistat ca UE sa isi creeze o armata continentala proprie, care sa fie o alternativa pentru cazul in care SUA au retineri privind sprijinul militar in NATO, asa cum a lasat de inteles de multe ori Donald Trump. Fondul va functiona si ca o investitie de sprijin pentru industria noastra si o declaratie de intentie catre cetatenii nostri, care asteapta sa facem mai multe pentru a-i proteja", a mentionat presedintele CE.

acum 32 luni (21 Jun 2017)

Presedintele Comisiei Europene (CE), Jean Claude Juncker, a declarat, in sedinta de pregatire a Consiliului European ce are loc joi si vineri la Bruxelles, ca in viziunea sa UE a reusit sa recapete controlul in privinta migratiei si a refugiatilor. "Am creat in Grecia si Italia puncte de primire centrala la fata locului, pentru care au fost detasati oficiali ai Uniunii Europene, angajati ai agentiilor si experti UE din toate statele membre.

Jean Claude Juncker a mentionat ca pe aceste granite externe sunt distribuiti 1600 de politisti, in conditiile in care frontiera europeana si paza de coasta sunt cele mai vulnerabile. In plus, exista o rezerva de 1.500 de politisti de frontiera gata sa intervina oricand", s-a laudat comisarul-sef.

Totusi, unul dintre punctele de discutie de la Consiliul European va viza atitudinea Ungariei, Cehiei si Poloniei, care nu au mai primit refugiati in ultimele 12 luni sau nu au acceptat nici unul de la inceputul crizei. "De aceea, nu am avut nici o solutie decat sa initiem procedurile de infringement. Nu e vorba de sanctiuni, ci de faptul ca toti trebuie sa ne supunem deciziilor luate impreuna.

Fonduri cheltuite haotic

Presedintele Comisiei Europene a insistat ca UE sa isi creeze o armata continentala proprie, care sa fie o alternativa pentru cazul in care SUA au retineri privind sprijinul militar in NATO, asa cum a lasat de inteles de multe ori Donald Trump. "Statele Unite cheltuie deja de doua ori mai mult decat toate tarile europene la un loc, in timp ce Rusia si China si-au marit consistent bugetele de aparare in ultimii ani. Comisarul sef a precizat ca Fondul European de Aparare, pe care Comisia Europeana l-a propus la inceputul lunii, ar urma sa aiba tocmai acest scop de coordonare.

"Am alocat 590 de milioane de euro pentru a sustine apararea, pana in 2020, si am propus alocarea a cel putin 1,5 miliarde de euro in fiecare an pentru asta. Fondul va functiona si ca o inves... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro