15 inventii ale femeilor care au schimbat lumea: printre ele, berea si wireless-ul

15 inventii ale femeilor care au schimbat lumea: printre ele, berea si wireless-ul

FOTO buzzfeed.com Scara de incendiu Una dintre cele mai cunoscute inventii care tine de siguranta publica a fost inventata de Anna Connelly in 1887, ea fiind cea care a avut o viziunea apropiata de cea pe care o stim astazi a scarilor de incendiu. Masina de spalat vase Masina de spalat vase a fost inventata de Josephine Cochrane in 1887, inventie pe care a prezentat-o proprietarilor de hoteluri fara sa fie insotita la demonstratiile facute si la incheierea contractelor de sot, frati sau de tata, indrazneala iesita din comun pentru acea perioada.

acum 61 luni (8 Mar 2015)

Incalzitorul pentru masina

Primul sistem de incalzire pentru interiorul masinii, intr-o forma rudimentara, a fost patentat in 1983 de Margaret A.

Stergatoarele de parbriz

Tot in domeniul auto s-a remarcat si Mary Anderson, care a inventat in 1903 sistemul de stergere a parbrizului, conform buzzfeed.com.

FOTO buzzfeed.com

Jocul Monopoly

Unul dintre cele mai populare jocuri din lume, Monopoly, a fost inventat de Elizabeth Magie in 1904, dar la acel moment se numea The Landlord's Game. Jocul inchipuit de Magie s-a dorit o forma de a critica nedreptatile capitalismului salbatic, abordare cu atat mai ironica daca tinem cont de faptul ca 30 de ani mai tarziu ideea jocului a fost preluata in mod fortat de Charles Darrow, care a vandut ideea catre Parker Brothers. Firma Parker Brothers a descoperit-o pe cea careia ii apartinea de drept ideea jocului si i-a platit daune in valoare de 500 de dolari pentru neplacerea produsa.

FOTO buzzfeed.com

Scara de incendiu

Una dintre cele mai cunoscute inventii care tine de siguranta publica a fost inventata de Anna Connelly in 1887, ea fiind cea care a avut o viziunea apropiata de cea pe care o stim astazi a scarilor de incendiu.

Pluta de salvare

Maria Beasley este inventatoarea plutei de salvare, idee care i-a venit in 1882, asta pe langa o masinarie care producea butoaie.

FOTO buzzfeed.com

Prima casa incalzita cu energie solara

"Solar One" este denumirea data primei case care depindea in intregime de energia solara, un proiect din 1947 pentru care meritele apartin fizicianului Maria Telkes (foto jos) si arhitectului Eleanor Raymond.

FOTO buzzfeed.com

Seringa medicala

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro