15 autostrazi si drumuri nationale sunt intarziate

Autostrada Pitesti - Sibiu, cap de lista la proiecte noi Dupa ce se vor fi alocat banii pentru proiectele intarziate, ce a mai ramas va fi distribuit catre investitiile noi, prima pe lista CNADNR fiind Autostrada Sibiu - Pitesti (faza de proiectare si ulterior, faza de executie). Tot cu bani europeni vor fi modernizate si trei drumuri nationale: DN Pitesti - Ramnicu Valcea - Racovita, DN Campina - Sacele si DN A1 - Titu - Baldana - Targoviste.

acum 73 luni (1 Jun 2016)

La doua zile dupa ce Ministerul Fondurilor Europene a dat unda verde banilor de la Bruxelles pentru exercitiul financiar 2014-2020, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a anuntat proiectele care vor beneficia de finantare comunitara.

In situatia de a fi "fazate" sunt nu mai putin de 15 proiecte de autostrazi si drumuri nationale. La capitolul autostrazi, nu au fost terminate la timp sectoarele Lugoj - Deva (sectiunea Dumbrava - Deva - compusa din loturile 2, 3 si 4);

In ceea ce priveste drumurile nationale, proiectele intarziate sunt mai numeroase, si anume: DN 56 - Craiova - Calafat; DN 76 - Deva - Oradea; DN 5 - Bucuresti - Adunatii Copaceni; DN 73 - Pitesti - Brasov).

Autostrada Pitesti - Sibiu, cap de lista la proiecte noi

Dupa ce se vor fi alocat banii pentru proiectele intarziate, ce a mai ramas va fi distribuit catre investitiile noi, prima pe lista CNADNR fiind Autostrada Sibiu - Pitesti (faza de proiectare si ulterior, faza de executie).

Urmeaza apoi patru drumuri expres, dupa cum urmeaza: Ploiesti - Buzau, Buzau - Focsani, Focsani - Bacau si cel care va face legatura intre Autostrada Bucuresti-Ploiesti (A3) si Aeroportul Henri Coanda Otopeni.

Pe lista de prioritati a drumarilor se afla si cinci centuri ocolitoare: Targu Mures, Bacau, municipiul Bucuresti (sectoarele cuprinse intre A1 si DN 7 si DN 2 si A2), Tecuci si Mihailesti. Tot cu bani europeni vor fi modernizate si trei drumuri nationale: DN Pitesti - Ramnicu Valcea - Racovita, DN Campina - Sacele si DN A1 - Titu - Baldana - Targoviste.

Luni, Ministerul Fondurilor Europene a lansat apelurile de finantare pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare si de metrou, cu un buget total de 5,8 miliarde de euro (pentru toate modurile de transport) din alocarea totala aferenta Programului Operational Infrastructura Mare (POIM).

Proiecte intarziate:

DN 56 - Craiova - Calafat; Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro