14 dintre cei 38 de stapani de sclavi de la Berevoesti primeau ajutoare sociale

14 dintre cei 38 de stapani de sclavi de la Berevoesti primeau ajutoare sociale

Cei 37 de romi aflati in arest au contestat decizia magistratilor de a-i tine trimp de 30 de zile in spatele gratiilor, insa marti, 19 iulie, Curtea de Apel Pitesti a respins toate contestatiile la mandatele de arestare depuse de persoanele acuzate in dosarul ororilor de la Berevoesti.

acum 96 luni (21 Jul 2016)

Echipele de control au luat la verificat dosarele intocmite de Primaria comunei Berevoesti pentru persoanele beneficiare de ajutor social. Un prim bilant al acestor verificari arata ca mai multti dintre romii arestati preventiv sub acuzatia de trafic de persoane primeau bani de la stat, prin Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Arges, pe motiv ca ar fi foarte sarace. Reamintim ca in urma descinderilor DIICOT de miercurea trecuta in satul Gamacesti din comuna argeseana Berevoesti, in casele romilor anchetati s-au gasit peste 200.000 de lei si aproape un kilogram de aur. 37 de persoane au fost arestate preventiv saptamana trecuta in dosarul sclavilor de la Berevoesti, iar o alta persoana, o femeie din aceeasi comunitate, este cercetata in arest la domiciliu, pentru ca sufera de o boala cronica.

Cei 37 de romi aflati in arest au contestat decizia magistratilor de a-i tine trimp de 30 de zile in spatele gratiilor, insa marti, 19 iulie, Curtea de Apel Pitesti a respins toate contestatiile la mandatele de arestare depuse de persoanele acuzate in dosarul ororilor de la Berevoesti. Inculpatii din primul lot de 17 persoane retinute in dosar sub acuzatia de trafic de persoane - Paun Traian, Paun Traian, Ursu Iosif, Marinoiu Marian, aflati in Arestul I.P.J. La fel si cei din lotul de 20 de suspecti in acelasi dosar (Grancea Petre, zis "TOMOGEAC", Grancea Maria, Grancea Laurentiu, Grancea Alin, zis "CATALIN/PUTINICA", Onica Cerasela, Furdui Ilie-Valentin, Grancea Vasilica, Onica Ciprian-Codrut, Onica Aurel, Grancea Viorel, Grancea Silvia, Grancea Ionut-Catalin, FERARU Nicolae, FERARU Mihaela, BRUMARU Maria-Cerasela, BRUMARU Crinu-Alin, FERARU Costel, FERARU Liliana, FERARU Vasile-Mugurel, si MURSAVELA Elena). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro