13 milioane de lei de la stat pentru vacile lui Dragnea junior. Ferma de bovine a fiului presedintelui deputatilor, ascunsa pe numele finului sefului PSD

Fiul lui Liviu Dragnea, Stefan-Valentin, detinator la vedere de ferma de porci, a declansat un scandal national dupa ce Guvernul Grindeanu a decis sa acorde subventii pentru cresterea suinelor. Partea interesanta, insa, apare cand se cerceteaza imprumuturile bancare contractate de catre Agrotrust SRL: acestea au fost garantate nu doar de catre Tel Drum SA, ci si de catre fiul lui Liviu Dragnea.

acum 44 luni (12 Jul 2017)

Fiul lui Liviu Dragnea, Stefan-Valentin, detinator la vedere de ferma de porci, a declansat un scandal national dupa ce Guvernul Grindeanu a decis sa acorde subventii pentru cresterea suinelor.

Juniorul, de fapt, detine si o ferma de vaci in Teleorman, finantata generos din bani europeni.

Vacile sunt detinute, oficial, de Agrotrust SRL din Teleorman. Iar Agrotrust SRL este detinuta, tot oficial, de catre Mihai Slavescu Putineanu.

Partea interesanta, insa, apare cand se cerceteaza imprumuturile bancare contractate de catre Agrotrust SRL: acestea au fost garantate nu doar de catre Tel Drum SA, ci si de catre fiul lui Liviu Dragnea. Garanti pentru acest credit (de o valoare neprecizata la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare - AEGRM) au fost trei persoane fizice: Dragne Ilie-Liviu, Dragnea Valentin-Stefan si Slavescu Putineanu Mihai. Valentin-Stefan Dragnea este fiul lui Liviu Dragnea iar Ilie-Liviu Dragne (fara "a" la final) este asociatul de serviciu al juniorului sefului PSD in diverse companii. Asadar, fara sa detina parti sociale la Agrotrust SRL (fie direct, fie indirect - prin intermediu altor companii), fiecare din cei doi (Dragnea junior si Dragne) si-au asumat statutul de "constituitor tert", adica de garant al creditului.

Citeste textul integral in editia print de miercuri a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro