12 motive pentru care orice turist ar trebui sa viziteze Bulgaria, cea mai ieftina tara din Europa: "Daca ar exista Raiul pe Pamant, aici ar fi"

12 motive pentru care orice turist ar trebui sa viziteze Bulgaria, cea mai ieftina tara din Europa:

Bulgaria i-a cucerit pe jurnalistii de travel de la "The Telegraph" nu doar datorita preturilor mici si a plajelor cu nisip de aur, ci si prin muntii sai incantatori si istoria bogata. "OK, Raiul nu este un loc pe pamant, dar daca ar fi, intr-un mod rezonabil ai putea sa-l plasezi la aproximativ 65 de kilometri la sud de Sofia, pentru ca varful Musala este la fel de aproape de adapostul ingerilor, asa cum il veti gasi si intre Alpi si Caucaz", scria anul trecut expertul in travel Paul Bloomfield. Partiile de schi Bulgaria gazduieste, de asemenea, unele dintre cele mai frumoase si mai ieftine statiuni de schi din Europa de Est.

acum 65 luni (21 Apr 2017)

Bulgaria i-a cucerit pe jurnalistii de travel de la "The Telegraph" nu doar datorita preturilor mici si a plajelor cu nisip de aur, ci si prin muntii sai incantatori si istoria bogata.

Plaje mai mult decat insorite

Sunny Beach, una dintre cele mai populare statiuni din Marea Neagra, a fost desemnata cea mai ieftinta plaja din Europa pentru al patrulea an la rand. Cu o oferta generoasa, inclusiv o masa pentru doua persoane cu trei feluri de mancare si o sticla de vin, toate la doar 19,53 de euro, Sunny Beach a surclasat si Algarve. "Sunny Beach este un loc ieftin si vesel, cu niste constructii spectaculoase din vremea comunista", a declarat jurnalistul britanic Adrian Bridge, dupa ce a vizitat Varna, situata la nord de Sunny Beach.

Orase dragute de coasa

Aproximativ o treime din coasta de 378 de kilometri a Marii Negre din Bulgaria este formata din plaje cu nisip de aur.

Munti surprinzatori de incantatori

Frumusetea Bulgariei nu consta doar in plaje, avand in vedere ca dispune de niste peisaje montane pitoresti. "OK, Raiul nu este un loc pe pamant, dar daca ar fi, intr-un mod rezonabil ai putea sa-l plasezi la aproximativ 65 de kilometri la sud de Sofia, pentru ca varful Musala este la fel de aproape de adapostul ingerilor, asa cum il veti gasi si intre Alpi si Caucaz", scria anul trecut expertul in travel Paul Bloomfield.

Parcul National Pirin

Protejat de UNESCO, Pirin este un "Mecca" al drumetiilor.

Peste 120 de manastiri

Una dintre cele mai populare este Manastirea Rila, care se afla in muntii Rila. Infiintata in secolul X, situl protejat de UNESCO a fost mistuit de flacari la inceputul secolului al XIX-lea, dupa care a fost reconstruit, iar acum reprezinta "o opera de arta al geniului creativ al poporului bulgar", dupa cum afirma reprezent... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro