11.000 de romani au semnat impotriva timbrului de mediu

In ultimii doi ani, mii de romani au contestat taxa de inmatriculare introdusa de Guvernul Ponta, tocmai pentru ca era injusta. "Aceasta stire e incredibila" Pe de alta parte, romanii care au trebuit fie sa plateasca taxe de poluare de mii de euro, fie au fost obligati sa mearga in Bulgaria pentru a-si inmatricula masinile cumparate din Uniunea Europeana se arata revoltati de situatia in care se afla ministrul din Guvernul Ponta.

acum 114 luni (20 Oct 2014)

In ultimii doi ani, mii de romani au contestat taxa de inmatriculare introdusa de Guvernul Ponta, tocmai pentru ca era injusta. "Romania libera" a relatat in editia de ieri ca, desi actuala forma a taxei de poluare pentru autoturisme a fost introdusa in timpul mandatului Rovana Plumb, nici macar demnitarul PSD nu a dorit sa o plateasca. Pentru a evita sa achite timbrul de mediu, ministrul si-a inmatriculat masina Audi Q7 in Bulgaria.

Citeste si: VIDEO: Rovana Plumb fenteaza o taxa data chiar de Guvernul din care face parte

"Doamna Rovana Plumb nu detine si nu a detinut in proprietate nici un autoturism marca Audi Q7, inmatriculat in Bulgaria", a afirmat initial aceasta. Totusi, reporterii "Romaniei libere" au fotografiat autoturismul in cauza in curtea casei ministrului, soferul familiei a recunoscut ca acesta este folosit de unul dintre fiii politicienei, iar un martor a fotografiat masina in cauza cu numere de Ruse condusa de sotul Rovanei Plumb inca din ianuarie.

"Aceasta stire e incredibila"

Pe de alta parte, romanii care au trebuit fie sa plateasca taxe de poluare de mii de euro, fie au fost obligati sa mearga in Bulgaria pentru a-si inmatricula masinile cumparate din Uniunea Europeana se arata revoltati de situatia in care se afla ministrul din Guvernul Ponta. Noi toti trebuie sa achitam timbrul de mediu si cine trebuie sa decida eliminarea timbrului inmatriculeaza in Bulgaria sau alta tara UE", ne-a explicat avocatul Marius Coltuc, care a reprezentat numerosi romani in procesele intentate statului roman pentru recuperarea taxei de poluare.

Acesta a afirmat inca de anul trecut ca noul timbru de mediu, impus chiar de catre Rovana Plumb, pe vremea cand era ministru al Mediului, are un caracter ilicit.

"Daca luam declaratiile Guvernului, si anume: poluatorul plateste daca are masina veche si capacitate cilindrica mare, am spune ca nu vor schimba nimic fata de legea anterioara, decat denumirea.

Dupa c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro