11 sfaturi pentru o viata mentala sanatoasa. Cum depasim cu succes incercarile grele de care ne lovim in viata

11 sfaturi pentru o viata mentala sanatoasa. Cum depasim cu succes incercarile grele de care ne lovim in viata

Aceasta sustine ca originea suferintelor se afla in mintea noastra si ca sunt o gramada de intrebari pe care ni le punem de-a lungul vietii. Nimeni nu-ti spune sa tolerezi raul si sa-l accepti, asa cum procedeaza sotia batuta si abuzata zilnic de un sot cu probleme de gandire si comportament, de exemplu. Corpul nostru se schimba in fiecare moment, organele noastre functioneaza ca o orchestra, alege sa-ti schimbi gandirea si comportamentul si sa ramai in echilibru cu tine si cu ceilalti, ramanand in echilibru vei fi sanatos si fericit, vei vedea maretia ta ca faptura de lumina.

acum 53 luni (14 Mar 2017)

Aceasta sustine ca originea suferintelor se afla in mintea noastra si ca sunt o gramada de intrebari pe care ni le punem de-a lungul vietii. Ramona Irimie spune ca ajungem sa avem emotii atat de intense incat intram intr-un cerc vicios, datorita gandurilor noastre deficitare, si ajungem sa ne izolam sau sa evitam persoane sau situatii de frica ca vom trece din nou prin ce am trecut.

"Boala sau tulburarea emotionala sunt semne care ne avertizeaza ca ne-am indepartat de echilibru, semne ca suntem dominati de convingeri eronate, interpretari gresite.

Aceasta spune ca psihoterapia este calea spre sine si spre ceilalti, pentru ca doar cunoscandu-te pe tine insuti (insati) poti trai bine si in armonie cu ceilalti. "Cine e mai valoros sau mai demn de respect decat mine?"- pune-ti intrebarea asta si nu te grabi sa raspunzi! Citind Biblia afli ca esti o faptura atat de minunata, mai mult, afli ca: "minunate sunt lucrurile tale si mai mult si sufletul meu le cunoaste foarte"- Psalmul 138. El cunoaste valoarea ta ca om, stie ca valoarea ta ca om nu depinde de ceea ce spun altii despre tine, tu nu devii ce spun altii ca esti! Si toti cei care fac parte din viata ta, dar si ceilalti sunt fapturi minunate !

Intalnind in viata persoane care se comporta asa cum tie nu iti place, puneti intrebarea care e partea ta de raspundere, ce ai de invatat din asta. Iti poti da seama ca in acest timp iti dezvolti caracterul, iti dezvolti inteligenta de a evalua rational situatia, vei fi mai rabdator, tolerand imaturitatea persoanei care se comporta urat, iti dezvolti compatimirea pentru ca aceea persoana care se comporta atat de neplacut este dominata de o gandire irationala. In psihoterapia cognitiv-comportamentala te antrenezi sa fii asertiv, adica sa-ti recunosti drepturile, sa le respecti si sa alegi solutia de-a iesi din situatia in care se abuzeaza de tine sau nu se tine cont de opiniile sau sentimentele tale. Nimeni nu-ti s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro