11 milioane euro furate in Japonia. 100 de suspecti, printre care si un roman

Evenimentul, dincolo de aspectul spectacular, a alertat autoritatile financiare la nivel mondial, si asa aflate in plina ancheta dupa jaful cibernetic de o amploare nemaivazuta din Bangladesh, care a provocat o regandire la cel mai inalt nivel privind intarirea securitatii tranzactiilor intre bancile centrale.

acum 98 luni (25 May 2016)

La 15 martie, in 2 ore si jumatate, o banda de 100 raufacatori, foarte bine organizati, a retras 1,4 miliarde yeni (11 milioane euro) de la 1400 distribuitoare bancare raspandite in intreaga Japonie. Printre suspecti se afla si un barbat de nationalitate romana si CNN a numit deja afacerea "Cybercrima Ocean’s 11".

Este vorba de un caz sofisticat, fara precedent, care urmeaza altor numeroase jafuri cibernetice care ingrijoreaza autoritatile financiare. Totul a fost recuperat cu grija si, plecand de la aceste date, banditii au falsificat 1600 carduri de credit. In 150 de minute au efectuat 14.000 de retrageri, solicitand de fiecare data maximul sumei autorizate. Abundenta tranzactiilor si diseminarea lor in intreaga Japonie au condus politia sa estimeze ca este o operatiune cu un nivel de pregatire si de executare fara precedent.

Evenimentul, dincolo de aspectul spectacular, a alertat autoritatile financiare la nivel mondial, si asa aflate in plina ancheta dupa jaful cibernetic de o amploare nemaivazuta din Bangladesh, care a provocat o regandire la cel mai inalt nivel privind intarirea securitatii tranzactiilor intre bancile centrale. In atacul cibernetic din Bangladesh au fost furati 81 milioane dolari si apoi spalati in cazinouri din Asia. In ultimele luni s-a inregistrat o crestere ingrijoratoare de jafuri cibernetice din ce in ce mai sofisticate si mai ales, cu sume din ce in ce mai importante. Acum cateva saptamani, un pirataj gigant de date bancare din Ecuador a permis hotilor sa fure si sa transfere 12 milioane dolari. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro