11 locuri din Romania care ii fascineaza pe straini. Recomandarile unui site international de turism

11 locuri din Romania care ii fascineaza pe straini. Recomandarile unui site international de turism

Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu si Alba Iulia sunt orasele pe care britanicii de la Culture Trip le recomanda turistilor din intreaga lume, intr-un articol intitulat "11 locuri pe care sa le vizitezi in Transilvania care nu sunt Castelul lui Dracula". In fiecare luna, pagina de internet este accesata de 11 milioane de vizitatori si este urmarita de circa 200 de milioane de utilizatori social media.

acum 18 luni (9 Feb 2018)

Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu si Alba Iulia sunt orasele pe care britanicii de la Culture Trip le recomanda turistilor din intreaga lume, intr-un articol intitulat "11 locuri pe care sa le vizitezi in Transilvania care nu sunt Castelul lui Dracula". Primul oras recomandat este Clujul, care este descris ca un oras al tinerilor, care imbina ospitalitatea est europeana cu modernismul vest european. Autorul aminteste de centrele de arta si de marile festivaluri din oras, Untold, TIFF si Jazz in the Park. Britanicii n-au uitat nici de Brasov, pe care il recomanda ca destinatie ideala pentru o evadare de weekend.

Alba Iulia, considerata capitala spirituala a Romaniei, este laudata pentru cetatea in forma de stea care dateaza din secolul al XVIII-lea. Autorul mai aminteste ca fosta cetate austriaca adaposteste o catedrala romana din secolul al XII-lea, un muzeu al patrimoniului romanesc, precum si sala in care a fost declarata Marea Unire si Muzeul National al Unirii. Alte recomandari Fascinanta salina de la Turda, Muntii Apuseni, Viscri, Biertan, Sarmisegetusa, Castelul Corvinilor si Castelul de lut din Valea Zanelor sunt celelalte obiective recomandate turistilor. In fiecare luna, pagina de internet este accesata de 11 milioane de vizitatori si este urmarita de circa 200 de milioane de utilizatori social media. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro