103 ani de la nasterea actritei Vivien Leigh. Imagini de pe coperta mai multor publicatii

103 ani de la nasterea actritei Vivien Leigh. Imagini de pe coperta mai multor publicatii

In 2013, cu ocazia centenarului nasterii lui Vivien Leigh, nepotii actritei au donat la Muzeul Victoria si Albert din Londra arhiva artistei, care cuprinde sute de scrisori si de telegrame, precum si numeroase fotografii ale cuplului Vivien Leigh (1913-1967) si Laurence Olivier (1907-1989), scrie ziarul "The Telegraph". Vivien Leigh primea scrisori de la Regina Elisabeta si de la Winston Churchill Actrita a pastrat peste 7.500 de scrisori de la prieteni, iar unele dintre ele sunt si de la personalitati precum: T.S.

acum 85 luni (5 Nov 2016)

Vivien Leigh s-a nascut pe 5 noiembrie 1913, in orasul Darjeeling din India, iar ulterior a studiat in Europa. Actrita a obtinut doua premii Oscar pentru rolurile din peliculele "Pe aripile vantului" (1939) - ecranizare dupa romanul scriitoarei Margaret Mitchell, respectiv "Un tramvai numit dorinta" (1951) - ecranizare dupa romanul lui Tennessee Williams. Leigh a murit pe 8 iulie 1976, la varsta de 53 de ani, din pricina tuberculozei.

In 2013, cu ocazia centenarului nasterii lui Vivien Leigh, nepotii actritei au donat la Muzeul Victoria si Albert din Londra arhiva artistei, care cuprinde sute de scrisori si de telegrame, precum si numeroase fotografii ale cuplului Vivien Leigh (1913-1967) si Laurence Olivier (1907-1989), scrie ziarul "The Telegraph". Interpreta personajului Scarlet O'Hara din filmul "Pe aripile vantului"/ "Gone with the wind" (1939) si interpretul lui Maxim de Winter din "Rebecca" (1940) s-au cunoscut in perioada in care erau casatoriti cu alte persoane. De aceea, Olivier evita sa semneze telegramele cu numele lui si folosea pseudonime precum Andrew sau Kerr. Intre aprilie si iunie 1939, corespondenta dintre cei doi a cuprins peste 40 de scrisori - pe-atunci, Olivier juca in spectacolul "Nu avem timp de comedii"/ "No Time for Comedy" la New York, iar Leigh era in Los Angeles, unde aveau loc filmarile pentru pelicula "Pe aripile vantului". Cei doi au continuat sa corespondeze si dupa divortul din 1960, care a avut loc dupa 20 de ani de casnicie. Arhiva cuprinde, de asemenea, documentele din perioada in care actrita suferea de depresie - in scrisorile lui Laurent Olivier catre Gertrude Hartley, mama lui Vivien, acesta isi exprima ingrijorarea pentru sotia lui.

Vivien Leigh primea scrisori de la Regina Elisabeta si de la Winston Churchill

Actrita a pastrat peste 7.500 de scrisori de la prieteni, iar unele dintre ele sunt si de la personalitati precum: T.S. O telegrama de la dramaturgul Tennessee Williams, scrisa in sep... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro