10 sfaturi pentru folosirea adecvata a motoferastraielor pe timp de iarna

La fel ca in cazul tuturor masinilor si echipamentelor, pe timp de iarna, asigurarea unor masuri tehnice si de protectie suplimentare este importanta pentru buna functionare a motoferastraielor si reducerea riscului de accidente. Pe langa detaliile tehnice ce tin mai mult de "igienizarea" minutioasa a motoferastraului in conditii extreme de iarna, extrem de importante sunt mijloacele de protectie ale utilizatorului.

acum 86 luni (3 Feb 2017)

La fel ca in cazul tuturor masinilor si echipamentelor, pe timp de iarna, asigurarea unor masuri tehnice si de protectie suplimentare este importanta pentru buna functionare a motoferastraielor si reducerea riscului de accidente.

Pentru aceasta, insa, este nevoie sa urmati cativa pasi simpli, dar necesari pentru a va asigura aceleasi conditii de eficacitate, dar si protectia in conditii dificile de iarna.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va asigurati ca motoferastraul este setat pe modul "iarna" care activeaza sistemul de preincalzire a carburatorului.

Capacul rotii de lant trebuie sa fie curatat cu si mai multa atentie decat pe timp de vara. Rumegusul si uleiul care se aduna de obicei pe el poate ingheta si duce astfel la functionarea defectuoasa a motoferastraului.

Frana de lant trebuie si ea sa fie curatata cu mare atentie, mai ales la motoferastraiele la care aceasta este plasata in capacul rotii de lant.

Sistemul anti-vibratie al unui motoferastrau STIHL trebuie sa fie curatat atent de orice urma de zapada sau umezeala, pentru a preveni inghetarea intregului sistem. Sistemul de racire trebuie si el curatat de zapada, gheata sau umezeala pentru a preveni supraincalzirea prematura a motorului.

Pe langa detaliile tehnice ce tin mai mult de "igienizarea" minutioasa a motoferastraului in conditii extreme de iarna, extrem de importante sunt mijloacele de protectie ale utilizatorului. In principal, cand vreti sa utilizati un motoferastrau STIHL pe timp de iarna, este necesar sa aveti in vedere faptul ca pamantul poate fi inghetat si alunecos.

Aveti nevoie de incaltaminte de iarna cu o aderenta buna. Acest lucru creste performanta de taiere a lemnului inghetat si scade uzura lantului si a cadrului de ghidare.

Nu in ultimul rand, specialistii STIHL recomanda indepartarea cu foarte mare atentie a ghetii sau zapezii de pe manerele motoferastraului pentru a preveni posibilele situatii... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro