10 semne clare ca trebuie sa-ti schimbi serviciul. Plictiseala, stresul si un sef ingrozitor, inamicii de la locul de munca

10 semne clare ca trebuie sa-ti schimbi serviciul. Plictiseala, stresul si un sef ingrozitor, inamicii de la locul de munca

Primele semne care apar sunt legate de faptul ca unii angajati se simt stresati sau plictisiti, in timp ce altii considera ca succesul profesional nu face parte din viata lor, renuntand astfel sa se mai implice in munca. Sonja Lyubomirsky , psiholog al Universitatii California, sugereaza ca, in loc sa ne hranim cu fantezii despre un loc de munca de vis care nu exista, mai bine ar fi "sa ne concentram pe urmarirea obiectivelor pline de sens aici si acum".

acum 99 luni (23 Feb 2015)

Primele semne care apar sunt legate de faptul ca unii angajati se simt stresati sau plictisiti, in timp ce altii considera ca succesul profesional nu face parte din viata lor, renuntand astfel sa se mai implice in munca.

"Ceea ce conteaza nu este sarcina la care munceste o persoana, ci mai degraba maniera in care acesta isi face munca. Motivarea trebuie sa vina din interior, oamenii trebuie sa simta ca munca lor are un sens si ca acest lucru nu este doar benefic pentru angajati, ci este esential pentru construirea unei organizatii sanatoase care functioneaza bine si este competitiva", spune Monica Elena Ilie, psiholog.

Desi conditia financiara poate fi satisfacatoare, sursa de nemultumire fata de profesie exista. "Ispita de a gasi un nou loc de munca se poate dovedi irezistibila, dar un nou loc de munca ne face intr-adevar mai fericiti?" Sugestia lui este sa renuntam la fanteziile unui loc de munca de vis care nu exista.

Sonja Lyubomirsky , psiholog al Universitatii California, sugereaza ca, in loc sa ne hranim cu fantezii despre un loc de munca de vis care nu exista, mai bine ar fi "sa ne concentram pe urmarirea obiectivelor pline de sens aici si acum". Slujba perfecta poate sa nu fie pozitia care ofera cele mai mari recompense, ci mai degraba locul care zilnic ofera cele mai mari beneficii personale", noteaza Sonja Lyubomirsky.

10 semne ca trebuie sa schimbi locul de munca

1. Ai ajuns intr-un punct in care nu-ti mai suporti seful, nu mai suporti multitudinea de sarcini pe care le ai de rezolvat. Daca te-ai angajat de mult timp intr-o companie si iti faci bine treaba, insa sefii nu au niciun gand de promovare, e cazul sa cauti o alta slujba. Daca esti nervos tot timpul si nemultumit de obligatiile pe care le ai de indeplinit, nu vei reusi sa le faci bine. Daca nu lucrezi cu placere, ci doar pentru catrebuie, ar fi indicat sa iei in calcul posibilitatea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro