10 moduri prin care romanii ar putea evita sa arunce la gunoi tone de mancare
In fiecare an, romanii aruncă la gunoi 2,2 milioane de tone de mancare. Un calcul simplu și ipotetic ne arată că, dacă milioanele de tone de mancare pe care romanii le aruncă la gunoi ar fi impărțite oamenilor care sunt uciși de foame, aceștia ar primi, fiecare, aproape 300 de kilograme de alimente in fiecare an.
In fiecare an, romanii aruncă la gunoi 2,2 milioane de tone de mancare. In același timp, aproape 7,5 milioane de oameni mor anual de foame la nivel mondial. Un calcul simplu și ipotetic ne arată că, dacă milioanele de tone de mancare pe care romanii le aruncă la gunoi ar fi impărțite oamenilor care sunt uciși de foame, aceștia ar primi, fiecare, aproape 300 de kilograme de alimente in fiecare an. Calculul de mai sus ne arată adevărata dimensiune a unui fenomen care ar putea fi evitat prin păstrarea alimentelor in condiții optime. Avantajele sunt evidente: economie de bani, economie de spațiu și mancare mult mai sănătoasă.
Cum păstrați mancarea proaspătă
Primul lucru la care trebuie să vă gandiți este planificarea rațională a cumpărăturilor și a alimentelor pe care credeți că le veți consuma. Intocmiți o listă cu nevoile de consum in funcție de diferitele tipuri de alimente. Veți evita, astfel, situațiile in care uitați de alimentele din frigider sau din debara și in care aveți neplăcuta surpriză de a le găsi alterate. Spre exemplu, combinele frigorifice de la beko.ro conțin compartimentul EverFresh+, care reduce efectul de ofilire al verdețurilor și a fost proiectat pentru păstrarea vitalității legumelor. Compartimentul reglează nivelul umidității la interior și prelungește durata de conservare de peste trei ori.
In al treilea rand, apelați la cateva trucuri foarte utile care vă vor ajuta să păstrați alimentele proaspete pentru o perioadă cat mai mai lungă de timp:
1. Veți avea parte de mancare proaspătă și veți evita alterarea lor. Pastrați proaspete căpșunile și fructele de pădure prin spălarea lor cu apă in care ați turnat una sau două linguri cu oțet. Dacă aveți nevoie de puțin suc de lămaie, nu tăiați lămaia in două, ci ințepați-o și stroarceți-o doar atat cat este necesar, pentru a impiedica alterarea rapidă a acesteia. Cand vă intoa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro