10 metode de a scapa de stres. Ce se intampla in corpul nostru cand suntem stresati - explicatiile specialistilor

10 metode de a scapa de stres. Ce se intampla in corpul nostru cand suntem stresati - explicatiile specialistilor

Explicat stiintific si medical, stresul este o stare de tensiune, de incordare si de disconfort. Reactiile organismului cand trecem prin momente de stres Daca o persoana trece prin momente dese de stres sau printr-un moment mai dificil, principalele reactii fizice si fiziologice care apar sunt durerile de inima, palpitatiile, respiratii apasatoare, crampe si spasme musculare, o stare generala de rau si chiar indigestii. Daca suntem la serviciu si avem foarte multe pe cap si nu mai stim cum sa facem fata stresului, o pauza de cateva minute in care sa ascultam o melodie preferata sau sa vorbim cu cineva, chiar si sa iesim la aer, ne vor face sa ne simtim mai bine si apoi sa ne putem intoarce la treburile noastre" spune psihologul Alina Sfarlea.

acum 65 luni (31 May 2015)

Explicat stiintific si medical, stresul este o stare de tensiune, de incordare si de disconfort. Daca pentru unii putin stres este chiar factorul motivant si ii ajuta in luarea unor decizii sau in sarcinile zilnice, pentru altii reprezinta un cosmar, o stare de anxietate, o stare de incompetenta, declansatoare mai apoi chiar si de boli.

Cele mai bune modalitati de a scapa de stres

Pentru a scapa de stresul si agitatia zilnica propuneti-va des cateva tehnici de relaxare:

1. Priviti in jurul dumneavoastra - problemele va pot face de multe ori sa uitati sa va bucurati de un peisaj, de oamenii din jur sau pur si simplu de natura. O cana de ceai aromat si o carte buna va pot folosi atunci cand vreti sa va deconectati. Chiar si in cele mai grele zile, cand aveti cele mai multe sarcini, o pauza de 10-15 minute va poate face sa dati apoi mai mult randament. In ziua de azi, cand tehnicile virtuale sunt tot mai dezvoltate, tot mai multa lume tinda sa cada in aceasta capcana si sa uite sa socializeze in viata de zi cu zi.

"Cei mai multi oameni aduc acasa problemele de la serviciu"

Cei care privesc partea plina a paharului, spun specialistii, nu sunt atat de predispusi la stres si la problemele cauzate de acesta. Astfel, psihologii ne recomanda intai de toate sa lucram la starea noastra de spirit.

"Daca vorbim de cauze, cred ca programul foarte incarcat al fiecaruia sau lipsa unui loc de munca sunt principalele cauze ale stresului in ziua de azi. Unii au asteptari prea mari si de la ei si de la altii sau au prea multe sarcini. In ultimii ani, s-au redus multe locuri de munca, iar desfiintarea unor posturi a incarcat programul de lucru al celor ramasi.

Daca suntem acasa si suntem obositi dupa o saptamana stresanta, ne putem propune o sedinta de relaxare.

"O astfel de sedinta poate presupune pur si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro