10 mai, declarata zi de sarbatoare nationala. Calendarul sarbatorilor legale

10 mai, declarata zi de sarbatoare nationala. Calendarul sarbatorilor legale

Camera Deputatilor a decis, in luna aprilie, in calitate de for legislativ decizional, ca 10 mai sa fie zi de sarbatoare nationala, fiind ziua care marcheaza trei momente istorice - inceputul domniei lui Carol I, Independenta de stat si incoronarea primului rege al tarii.

acum 107 luni (13 May 2015)

Camera Deputatilor a decis, in luna aprilie, in calitate de for legislativ decizional, ca 10 mai sa fie zi de sarbatoare nationala, fiind ziua care marcheaza trei momente istorice - inceputul domniei lui Carol I, Independenta de stat si incoronarea primului rege al tarii. Zile libere 2015: calendarul sarbatorilor legale

Urmatoarea sarbatoare legala de anul acesta este cea de Rusalii, care vor fi sarbatorite, in 2015, in zilele de 31 mai si 1 iunie (duminica si luni).

In schimb, ultima luna a anului 2015 va veni cu doar doua zile libere, fata de trei ca in 2014, pentru ca doar Ziua Nationala a Romaniei (1 decembrie) si prima zi de Craciun vor fi in timpul saptamanii, respectiv marti si vineri, in timp ce a doua zi de Craciun va fi intr-o zi de sambata.

Zile libere 2015: ce spune Codul Muncii Zile libere 2015: ce spune Codul Muncii

Codul Muncii prevede ca, prin hotarare a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitatile sanitare si pentru cele de alimentatie publica, in scopul asigurarii asistentei sanitare si, respectiv, al aprovizionarii populatiei cu produse alimentare de stricta necesitate, a caror aplicare este obligatorie. In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, ei trebuie sa primeasca, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, un spor la salariul de baza, ce nu poate fi mai mic de suta la suta din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro