10 greseli care ne impiedica sa obtinem un piure de cartofi delicios
1.Folosim soiul nepotrivit de cartofi Exista trei tipuri de cartofi (pentru fiert, prajit si pentru ambele situatii) si ar trebui sa optam atunci cand facem piure pentru varietatile potrivite pentru fiert si cele pentru fiert si prajit. Unii bucatari sunt de parere ca este bine sa puneti cartofii la fiert intregi, fara sa-i curatati de coaja, pentru ca astfel isi pastreaza mai bine aroma si cartoful nu retine la fel de multa apa ca atunci cand ii fierbem bucati.
Piureul de cartofi poate fi dovada ca umilul cartof ascunde un potential nelimitat, asta in cazul in care stim cum sa exploatam acest potential. Publicatia Huffington Post a facut o lista cu cele mai intalnite greseli pe care le facem la prepararea pireului de cartofi, detalii care-l transforma intr-un fel de mancare delicios daca tinem cont de ele.
1.Folosim soiul nepotrivit de cartofi
Exista trei tipuri de cartofi (pentru fiert, prajit si pentru ambele situatii) si ar trebui sa optam atunci cand facem piure pentru varietatile potrivite pentru fiert si cele pentru fiert si prajit. Nu taiem cartofii in bucati relativ egale
Cartofii nu vor fierbe la fel daca sunt taiati in bucati diferite, ceea ce inseamna ca bucatile mari vor fi aproape crude si cele mai mici se vor fierbe prea mult. Puneti apa rece pe foc si nu uitati sa adaugati de la inceput sare in apa. Unii bucatari sunt de parere ca este bine sa puneti cartofii la fiert intregi, fara sa-i curatati de coaja, pentru ca astfel isi pastreaza mai bine aroma si cartoful nu retine la fel de multa apa ca atunci cand ii fierbem bucati. In acest caz, cartofii ar trebui curatati de coaja abia dupa ce se fierb bine si se racesc suficient cat sa puteti sa-i manevrati. Fierbem prea mult cartofii
Cartofii lasati prea mult timp la fiert devin fainosi si puteti fi siguri ca rezultatul final va lasa de dorit. Pe de alta parte, cartofii nefacuti sunt greu de pasat. Nu pasam cartofii manual
Cartofii contin extrem de mult amidon iar produsele cu amidon nu trebuie amestecate excesiv pentru ca se ingroasa si capata consistenta lipicioasa, in loc sa fie usor si pufos. De aceea, in loc sa folositi mixerul sau alt robot de bucatarie optati pentru o ustensila manual, cum ar fi un zdrobitor pentru cartofi. Folosim unt sau smantana reci
Ingredientele trebuie lasate la temperature camerei inainte de a fi adaugate, ceea ce ajuta la absorbire lor rapida de catre cartofii fie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro