10 dintre cele mai rare fotografii din lume, marturii ale unor momente importante din istoria umanitatii

10 dintre cele mai rare fotografii din lume, marturii ale unor momente importante din istoria umanitatii

Statuia Libertatii din New York, monumentul emblema al SUA situat in portul "Liberty Island" din orasul New York, a fost amplasata in anul 1886 la intrarea portului de pe insula cu scopul de a transmite calatorilor sositi salutul de bun venit pe pamant american. Prima imagine a Pamantului vazut din spatiu, realizata la peste 160 de kilometri de suprafata, a fost facuta pe 7 martie 1947, cu ajutorul unei rachete spatiale de care a fost atasata o camera foto.

acum 102 luni (8 Apr 2015)

In era tehnologica o fotografie a devenit banala, putand fi realizata in orice clipa cu un simplu telefon mobil.

Urmatoarele zece fotografii reprezinta unele dintre cele mai rare astfel de marturii:

1. In noaptea fatidica de 14 spre 15 aprilie 1912, cand Titanicul s-a scufundat dupa ce s-a ciocnit de un aisberg, supravietuitorii au fost salvati de nava Carpathia, aflata in apropiere. Din cei 2.228 de pasageri de pe Titanic au supravietuit doar 700. Ghetarul din imaginea de mai jos se pare ca este chiar cel care a pecetluit soarta faimosului parchebot Titanic. Aceasta este una dintre fotografiile realizate in anul 1945 de Willaim Vandivert, primul fotograf occidental care a patruns in ascunzatoarea lui Hitler din Berlin. De altfel, acesta este si "casa" in care Adolf Hitler si-a petrecut ultimele luni din viata, alaturi de Eva Braun, pana in momentul sinuciderii lor. Camera din in fotografie reprezinta centrul de comanda si de conferinte al Fuhrer-ului, imagine care a fost realizata la doua saptamani dupa moartea lui Hitler si a Evei Braun, la 30 aprilie 1945. Statuia Libertatii din New York, monumentul emblema al SUA situat in portul "Liberty Island" din orasul New York, a fost amplasata in anul 1886 la intrarea portului de pe insula cu scopul de a transmite calatorilor sositi salutul de bun venit pe pamant american. Statuia este un cadou al Frantei pentru SUA cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la castigarea independentei Statelor Unite, fiind inaugurata de presedintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886. Uimitor la fotografia de mai sus este ca surprinde momente din timpul construirii statuii la Paris, in 1884, inainte de a fi livrata in bucati catre America.

FOTO lolwot.com

7. Celebrul parc de distractii Disneyland din California, SUA, avea doar 20 de atractii in momentul inaugurarii sale, in anul 1955. Astronautul Charles Duke, membru in echipajul misiunii americane... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro