10 ani de la semnarea Tratatului de Aderare a Romaniei la UE

UPDATE: Iohannis vorbeste despre cele doua procese de integrare europene nefinalizate ---- Sambata, se implinesc 10 ani de la semnarea Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

acum 65 luni (25 Apr 2015)

UPDATE: Iohannis vorbeste despre cele doua procese de integrare europene nefinalizate

----

Sambata, se implinesc 10 ani de la semnarea Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Ministerul de Externe saluta semnarea Tratatului, la Luxemburg, in 25 aprilie 2005, " moment cu semnificatie deosebita pentru istoria recenta a Romaniei si un reper major premergator aderarii Romaniei, la 1 ianuarie 2007", conform unui comunicat al MAE, remis redactiei.

"Procesul de aderare la UE, in cadrul caruia semnarea Tratatului de Aderare, pe care o aniversam astazi, a fost un reper major, reprezinta cel mai important obiectiv national din ultimii 25 de ani care, alaturi de aderarea la NATO, a antrenat transformari ireversibile in ceea ce priveste modernizarea societatii romanesti, prin racordarea sa deplina la setul de valori si principii europene si euro-atlantice. Transformarile durabile ale societatii romanesti au fost posibile datorita solidaritatii probate la nivel intern, dar si, in plan european, prin sustinerea acordata avansarii procesului de extindere, unul dintre cele mai de succes politici europene. La randul sau Romania sustine astazi, din interiorul Uniunii, continuarea procesului de integrare europeana, continuarea actiunii Uniunii ca promotor al stabilitatii si prosperitatii in regiunea sud-est europeana, precum si consolidarea rolului sau ca actor global", a aratat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro