10 alimente care iti cresc nivelul de energie: ce trebuie sa mananci ca sa faci fata unui ritm alert de viata

10 alimente care iti cresc nivelul de energie: ce trebuie sa mananci ca sa faci fata unui ritm alert de viata

Desi multe persoane incearca sa ii excluda din alimentatie, carbohidratii reprezinta principalul macro-nutrient care ofera energie corpului, alaturi de grasimi si de proteine. Gratie continutului ridicat de proteine, ele reprezinta o modalitate foarte buna de a potoli foamea si de a reduce oboseala dupa o zi la serviciu sau dupa un antrenament fizic obositor. Semintele de dovleac ofera un continut nutritional similar cu cel oferit de quinoa, iar o cantitate mica este suficienta pentru a beneficia de un nivel ridicat de energie.

acum 65 luni (24 Jun 2015)

Desi multe persoane incearca sa ii excluda din alimentatie, carbohidratii reprezinta principalul macro-nutrient care ofera energie corpului, alaturi de grasimi si de proteine. Iata cateva alimente care ne ajuta sa avem un tonus excelent:

Ouale reprezinta cea mai pura forma de proteina, ajutand astfel la consolidarea si mentinerea muschilor. Bogate in vitamina B si D, ouale reprezinta masa ideala pentru micul dejun, garantandu-ti un nivel crescut de energie pentru intreaga zi.

Boabele de soia sunt un alt aliment bogat in vitamina D, B, cupru si fosfor. De asemenea, aceasta vitamina are un rol important in transportarea oxigenului in corp, o alta modalitate de a combate oboseala.

Cerealele integrale au un continut ridicat de fibre, care permit o eliberare lenta a glucozei in corp. Alimentele procesate ofera o crestere brusca a energiei, urmata de o scadere la fel de brusca, ceea ce duce la cresterea nivelului de insulina si acumularea grasimilor.

Nucile pot oferi corpului tau o cantitate echilibrata de grasimi sanatoase, proteine si fibre. Gratie continutului ridicat de proteine, ele reprezinta o modalitate foarte buna de a potoli foamea si de a reduce oboseala dupa o zi la serviciu sau dupa un antrenament fizic obositor. Consumul de nuci ajuta la cresterea nivelului de energie al corpului prin accelerarea recuperarii celulelor. El ajuta la echilibrarea nivelului de energie datorita numarului mare de minerale si de carbohidrati pe care ii contine.

Semintele de dovleac ofera un continut nutritional similar cu cel oferit de quinoa, iar o cantitate mica este suficienta pentru a beneficia de un nivel ridicat de energie. Multi atleti includ semintele de dovleac in shake-urile lor de dupa antrenamente pentru a stimula recuperarea celulelor si un nivel de energie echilibrat.

Fructele goji sunt consumate in China de mii de ani, iar efectele lor asupra nivelului de e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro