1 Mai la mare. Cum sarbatoreste litoralul deschiderea oficiala a sezonului turistic

1 Mai la mare. Cum sarbatoreste litoralul deschiderea oficiala a sezonului turistic

Pe stadionul Iftimie Ilisei vor poposi in perioada 27-30 aprilie tabere de daci si de romani, gladiatori, luptatori in Razboaiele Mondiale, cu parade si ateliere de mestesuguri interactive, muzica si bucatarie medievala, spectacole de flacari, lumini si muzica romaneasca de top (Smiley, Loredana, Andra, Holograf si Provincialii). La pensiunea Cuibul de la Mare din Corbu, minivacanta cu 4 nopti de cazare (27 aprilie-1 mai), mic dejun inclus pregatit cu produse traditionale, cina romantica (29 aprilie) cu muzica live, 2 masaje de relaxare, foc de tabara, bar la liber (sirop de casa, apa plata si sifon, cafea, tuica de casa, draft de bere pe terasa, vin alb demisec de casa din nordul Dobrogei) costa 1.000 lei de camera (in care se pot caza 2 adulti, iar copiii stau gratuit).

acum 70 luni (23 Apr 2018)

Sezonul turistic se deschide pe litoral, conform traditiei, cu minivacanta de 1 Mai. Startul va fi dat cu muzica, petreceri, spectacole si festivaluri culinare, de la Mamaia pana la Vama Veche. Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a scos utilajele si a afanat nisipul, dupa iarna care l-a pus la grea incercare. Temerarii au facut deja prima baie in apa marii, dar scaldatul nu este recomandat pana la data de 1 iunie. Zona Mamaia Nord s-a extins spre Navodari atat de mult, incat cazarea in statiunea "cea mai fierbinte" nu mai este o problema nici in varf de sezon (iulie-august). Vilele si pensiunile construite aici sunt alternativa linistita pentru nopti fara decibeli, scrasnete de roti, turari de motoare si spectacol de lumini.

O solutie asemanatoare este la Vama Veche, unde a aparut in ultimii ani turismul de lux. Vile de la 3 stele in sus ofera tot confortul Mamaiei la Vama Veche, astfel ca tumutul boemei se stinge spre granita cu Bulgaria, unde au rasarit proprietati somptuoase dupa conceptul "Vamaia", la cativa pasi de corturi instalate pe plaja, bodegi din stuf si banci de lemn. Administratia Nationala de Meteorologie a estimat ca ziua vor fi temperaturi de 17 grade Celsius. Seara, insa, turistii trebuie sa aiba o haina mai groasa la ei, pentru ca temperatura scade substantial, iar vantul de la mare face frigul si mai patrunzator.

Foarte cald va fi vinerea, in 27 aprilie, cand temperatura va depasi 20 grade Celsius, numai buna de stat la soare dupa o iarna capricioasa. Cand incepe distractia

Lumea incepe sa se stranga la mare inca de joi, 26 aprilie, cand la Mamaia incepe SunWaves, editia nr. Festival du Bonheur (27 aprilie-1 mai) va fi un loc cu spatii de agrement, mese, scaune si perne uriase, totul condimentat cu muzica de club de ziua pana noaptea.

Pentru pasionatii de altfel de distractie s-a inventat Dapyx, Festivalul de Jocuri si Reconstituiri I... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro