1 din 3 romani prefera sejururile cu zbor charter: care este destinatia-vedeta a verii

1 din 3 romani prefera sejururile cu zbor charter: care este destinatia-vedeta a verii

In Spania, cele mai cautate zone sunt Costa Blanca, Costa Dorada, Costa del Sol, Costa Brava, Tenerife, Grand Canaria si Palma de Mallorca, la pachete de la 590 de euro/persoana pentru sapte nopti de cazare la un hotel de trei stele, transport cu avionul, transferuri si taxe incluse. Vara 2018 mai are in oferta Cipru, atat Larnaca, cat si Cipru de Nord, unde o vacanta costa de la 446 euro/persoana pentru sapte nopti de cazare la un hotel de trei stele, cu avionul, taxe de aeroport si transferuri incluse, precum si Croatia, disponibila pe zboruri charter saptamanale, lansate de turoperator cu trei ani in urma, la pachete de la 480 de euro/persoana.

acum 32 luni (27 May 2018)

Peste 25.000 de turisti romani au cumparat pachete cu zboruri charter pentru sezonul estival din acest an, cu 32% mai multi fata de 2017.

Destinatia vedeta a anului este Antalya, sustinuta de cresterea cererii cu 70% fata de anul trecut. Cele mai multe rezervari s-au facut in perioada de Early Booking, cand un pachet de sapte nopti pentru luna aprilie a putut fi cumparat cu 390 de euro. Cursele catre Antalya din aprilie, mai si iunie au fost ocupate in proportie de 98%, in timp ce gradul de ocupare pe cele din iulie, august, septembrie si octombrie, operate nu numai din Bucuresti, ci si din Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si, in premiera anul acesta, Targu Mures, este in acest moment de 67%. Turoperatorul Paralela 45 estimeaza ca peste 18.000 de clienti ai agentiei isi vor petrece vacanta de vara in statiunile de pe riviera turceasca si 170.000-180.000 de turisti la nivel de tara. Transferul lor de la aeroportul din Alanya pana la hotel se va scurta la 30-45 de minute, de la patru ore, cat dura pana acum", declara Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Antalya este aleasa de familii, pentru confortul oferit de all inclusive, dar si de tineri, care descopera adrenalina in afara resorturilor, fie la rafting, buggy safari, scuba diving ori la plimbarea cu gondola pe cea mai lunga instalatie de cablu din Europa.

In Grecia (insulele Samos si Lesbos oferite, in premiera anul acesta, ori in Creta, Corfu, Rhodos, Kos, Santorini si Zakynthos), turistii prefera in special hotelurile de patru stele si transportul cu avionul. Tarifele incep de la 298 euro/persoana pentru un sejur de sapte nopti cu avionul si de la 10 euro/noapte/persoana cu transport individual.

In Spania, cele mai cautate zone sunt Costa Blanca, Costa Dorada, Costa del Sol, Costa Brava, Tenerife, Grand Canaria si Palma de Mallorca, la pachete de la 590 de euro/persoana pentru sapte nopti de cazare la un hotel de trei stele... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro