14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTech”Daddy”, sprijinit de o parte a PSD. Premierul s-a ținut la distanță

”Daddy”, sprijinit de o parte a PSD. Premierul s-a ținut la distanță

 

În jur de 50 de membri PSD,  între care vicepremierul Paul Stănescu, s-au aflat în fața DNA, la audierea care a precedat urmărirea penală în cazul Liviu Dragnea. Mihai Tudose a lipsit de la acțiunea PSD.

 

Printre cei care au venit la DNA să îl susţină pe Dragnea s-au aflat vicepremierul Paul Stănescu, președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, șeful Comisiei SRI, Claudiu Manda şi deputatul PSD Andreea Cosma.  La sediul DNA au fost mobilizate forţe de ordine impresionante. La sosire, şeful PSD a fost întâmpinat cu aplauze de către susținătorii săi. La DNA au venit şi persoane care îl contestă pe Liviu Dragnea. Aceștia l-au huiduit şi l-au acuzat că încearcă să schimbe legile în favoarea persoanelor corupte. După 30 de minute, şeful PSD a plecat de la DNA fără a face declaraţii.
” Ne-am întâlnit ieri la TSD si acolo am decis să fim prezenţi. Este vorba de un coleg, preşedintele partidului şi primează prezumţia de nevinovăţie şi noi vom fi alături de dumnealui”, a spus Marian Neacşu. La rândul lui, vicepremierul Paul Stănescu a spus că a venit în calitate de senator, pentru a-l susţine pe Liviu Dragnea.”La ultimele două participări la ICCJ nu ar fi trebuit să fie admonestat şi batjocorit. Nu am venit să punem presiune. Nu am vorbit acest lucru cu dumnealui”, a afirmat șeful Comisiei SRI, Claudiu Manda, iubitul Olguței Vasilescu, ministrul Muncii.
Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat că a fost prezent la sediul DNA din ”umanitate şi prietenie”. ” Noi suntem colegi, prieteni în partidul ăsta. Aşa cum v-am informat şi încă o dată vă spun am fost alături de omul Liviu Dragnea că trece printr-un moment greu. Nu am interacţionat la DNA cu dânsul. Am mers ca să simtă că nu e singur”, a completat Bădălău.
Involuntar sau nu, Bădălău a strecurat o referire la singurătatea lui Liviu Dragnea, postură care echivalează, în PSD, cu moartea politică. În ciuda aparențelor, relațiile dintre Dragnea și Bădălău nu sunt cele mai bune, după ce liderul PSD i-a blocat numărului doi din partid tentativa de a obține șefia Curții de Conturi.

Tudose și Firea, printre absenți
De altfel, chiar dacă operațiunea de ieri a părut una de desant clasic, cu lideri ai PSD  însoțind un coleg pentru a-l apăra de ”abuzurile ” procurorilor, merită menționate câteva nuanțe. A lipsit cel mai important lider al partidului din prezent, după Liviu Dragnea, adică premierul Mihai Tudose. Mai mult, oamenii premierului au furnizat, pe surse, ziariștilor,  informația potrivit căreia primul-ministru nu ar fi fost informat de prezența vicepremierului Paul Stănescu la manifestare. Până la închiderea ediției, Tudose nu făcuse niciun fel de declarații despre dosarul lui Liviu Dragnea.A ieșit, în schimb, la rampă, consilierul onorific al lui Tudose, Gheorghe Piperea. El l-a criticat pe liderul PSD pentru că nu demsionează și a comentat că ”avem și altceva de făcut decât să urmărim epopeea judiciara interminabilă a domnului Dragnea”. Ulterior, Piperdea și-a dat demisia din funcția de consilier al lui Tudose.

De asemenea, a lipsit Gabriela Firea, deținătoarea Primăriei Capitalei.
 Aproape toți liderii prezenți sunt din județele de Sud, fieful lui Liviu Dragnea dar au dispărut din peisaj și unii foștii membri ai acestei grupări, precum vicepremierul Marcel Ciolacu sau fostul ministru al Apărării Adrian Țuțuianu.
Lotul sprijinitorilor lui Dragnea a fost completat de neobositul Codrin Ștefănescu, printr-un atac la adresa DNA, în studioul unui post de televiziune apropiat.

Unde sunt mitingurile de altădată?

 
PSD are o lungă tradiție în susținerea liderilor care au probleme cu justiția,  inagurată în 1997, când deputatul PDSR Gabriel Bivolaru fost însoțit la Parchet de  câteva zeci de lideri PSD, precum Adrian Năstase, Miron Mitrea sau Dan Ioan Popescu.În 2004, acesta a ajuns după gratii, fiiBivolaru a fost  condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea BRD cu aproape 50 de milioane de euro.

În 2011, liderii PSD au mers  la Piteşti pentru a-şi arăta susţinerea pentru şeful CJ Argeş, Constantin Nicolescu, suspectat de faptul că ar fi alocat ilegal fonduri către Arhiepiscopia Argeşului. S-au deplasat atunci la Piteşti Victor Ponta (preşedinte PSD) , Adrian Năstase, Marian vanghelie, Ecaterina Andronescu, Robert Negoiţă şi Viorel Hrebenciuc. Ei au acuzat faptul că dosarul ar fi fost declanșat de președintele de atunci Traian Băsescu.  În 2014, Nicolescu a fost condamnat la nouă ani şi jumătate de închisoare într-un alt fosar de fraudare a unor fonduri europene.

 

Opoziția îi cere demisia

PNL i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul în care este urmărit penal pentru mai multe infracţiuni. „S-ar impune cu necesitate ca dânsul să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu din cea de ales”, a declarat deputatul PNL Ioan Cupșa.
USR îi cere preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să demisioneze din funcţie pentru a se ocupa de problemele pe care le are cu Justiţia, a declarat, preşedintele partidului, Dan Barna.

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă