Reteta de musaca de orez cu urzici. Ce ingrediente se adauga pentru un gust deosebit

Reteta de musaca de orez cu urzici. Ce ingrediente se adauga pentru un gust deosebit

Urzicile se strecoara, se toaca la cutit pe un fund de lemn, si se amesteca intr-un castron cu trei linguri de ulei de masline, trei linguri de bulion, o mana de ciupercute din conserva, fasii de gogosar marinat si o mana de fulgi de porumb, se potriveste gustul din sare si piper, adaugand si putin coriandru pisat.

acum 72 luni (24 Apr 2018)

Bucatarul banatean spune ca, de cum da primavara si apar primele urzici, nu ezita sa le caute in zone cultivate sau necultivate in gradini, pe izlazuri, pe langa drum, in paduri sau pe locuri grase unde au fost stane de oi si sa le gateasca in diferite feluri.

Fierbe douazeci de minute un sfert de kilogram de orez cu bob rotund in apa cu sare, lasa-l la umflat un sfert de ceas, apoi limpezeste-l cu apa rece ca sa scapi de excesul de amidon.

Urzicile se strecoara, se toaca la cutit pe un fund de lemn, si se amesteca intr-un castron cu trei linguri de ulei de masline, trei linguri de bulion, o mana de ciupercute din conserva, fasii de gogosar marinat si o mana de fulgi de porumb, se potriveste gustul din sare si piper, adaugand si putin coriandru pisat.

Se unge o tava cu ulei, se aseaza un strat de orez pudrat cu piper si sare, apoi un strat de urzici, iar la final din nou orez.

Separat pregatim un sos de rosii clasic care se serveste alaturi de musacaua taiata in patrate si servita pe farfurii fierbinti avand alaturi si o salata de ceapa verde cu ridichi timpurii" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro