Invata sa pregatesti franzela cu masline folosind secretele bucatarilor francezi

Invata sa pregatesti franzela cu masline folosind secretele bucatarilor francezi

Ingrediente o 400 grame faina tip 650 o 1 lingurita cu varf de sare o 2 linguri fulgi de cartofi o 2 linguri ulei o 50 mililitri lapte o 200 mililitri apa o 20 grame drojdie proaspata 1.

acum 74 luni (21 Feb 2018)

Ingrediente

o 400 grame faina tip 650

o 1 lingurita cu varf de sare

o 2 linguri fulgi de cartofi

o 2 linguri ulei

o 50 mililitri lapte

o 200 mililitri apa

o 20 grame drojdie proaspata

1. Se cerne faina intr-un bol si se incorporeaza sarea si fulgii de cartofi. Se face o adancitura in mijloc, se toarna uleiul, laptele si apa, iar deasupra se sfarama drojdia. Cand suprafata aluatului devine neteda, elastica si nu se mai lipeste de bol sau de maini, se transfera aluatul intr-un bol pentru dospire. Se acopera si se lasa sa dospeasca 35-40 de minute, pana isi dubleaza volumul. Planseta se presara cu un strat subtire de faina si, cu grija, se rastoarna pe ea aluatul dospit. Se portioneaza in trei parti egale, dupa care se rotunjesc pe rand. Turtitele se acopera si se lasa la odihna 10-15 minute. Se asaza pe ea o

bagheta si se trage materialul textil pe ambele parti, astfel incat sa tina strans bagheta. Se asaza urmatoarea bagheta, se trage materialul si pe langa aceasta, dupa care se procedeaza

la fel si cu a treia bucata de aluat. Se acopera si se lasa la dospit timp de 40-45 de minute. Pe nivelul de jos al cuptorului se pune un vas metalic, iar pe sina din mijloc se introduce o tava mare. Fiecare se cresteaza in lungime in trei locuri, cu o lama ascutita, dupa care se introduc in cuptorul fierbinte. Se toarna in vasul metalic 200 ml de apa fierbinte si se inchide repede usa cuptorului. Apoi se asaza pe un grilaj, se pulverizeaza imediat cu putina apa rece (astfel coaja lor va deveni lucioasa) si se lasa sa se raceasca.

Sfaturi:

Aluatul baghetei simple se poate aromatiza in diferite feluri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro