Cum preparam socata, bautura delicioasa a inceputului de vara. Reteta simpla, cu flori proaspete

Cum preparam socata, bautura delicioasa a inceputului de vara. Reteta simpla, cu flori proaspete

Lamaile se toaca rondele, se adauga si acestea in apa cu zahar, iar totul se pune intr-un vas transparent (un borcan mare), care se acopera cu o farfurie.

acum 71 luni (19 May 2018)

Florile de soc le putem culege intr-o iesire la iarba verde, fiind usor de gasit in zavoaie, sau le putem cumpara de la piata. Mai avem nevoie de zahar (sau miere, sau indulcitor, dupa preferinte si necesitati), putina drojdie, lamai. 1 kg zahar (sau un borcan de miere, sau zaharina, indulcitor din stevie etc.); 3-4 lamai (de preferat cele bio, le gasim in supermarket, pentru a evita sa cumparam lamai tratate cu substante care nu ne permit sa consumam coaja);

Florile de soc proaspete se lasa la "palit" doua-trei zile. Intr-un pahar se dizolva drojdia, dupa care se amesteca in intreaga cantitate de apa. Lamaile se toaca rondele, se adauga si acestea in apa cu zahar, iar totul se pune intr-un vas transparent (un borcan mare), care se acopera cu o farfurie. Se lasa la fermentat 2-3 zile, pana cand capata aciditate, la temperatura mediului ambiant, intr-un loc luminos. In acest interval se mai amesteca intregul continut. Cand socata a capatat gustul dorit, se strecoara, se pune in sticle si se pastreaza la frigider. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro