Zece lucruri simple care iti vor aduce fericirea: sfaturi esentiale de la psihologul care a revolutionat gandirea pozitiva

Asa cum avem grija sa ne facem toaleta zilnic, sa ne spalam si sa facem nevoile, asa trebuie sa ne debarasam de gandurile, emotiile si referirile negative. De ce nu avem voie sa spunem: "Tu m-ai enervat" Trebuie sa pastram gandurile si emotiile pozitive care sa ne inspire, iar pe cele negative le putem asterne pe o hartie, asa cum le vedem in minte, apoi aruncam hartia la cos.

acum 109 luni (24 Mar 2015)

Originara din Bolivia si licentiata in psihologie, Claudia Jimeno Beltran a fondat, in urma cu 10 ani, Centrul de Dezvoltare Personala AMANESER, care aduce in Romania tehnici noi si inovative de comunicare, dezvoltare personala si eliberare emotionala. Psihologul stie ca fericirea este o stare care ne sta in putere sa o obtinem.

"Sa fim atenti la semnalele pe care ni le da corpul nostru. Trebuie sa urmaresc ce postura are corpul meu cand vorbeste cu copilul. Corpul ne da primele repere, iar starile de confort pot fi gasite astfel mai usor.

Obisnuim sa spunem ca recunostinta e o floare rara. "Dimineata la trezire, seara la culcare, aceste ganduri de reucnostinta trebuie sa fie cu noi. Sunt recunoscator si multumesc pentru ca incep o noua zi! Multumesc pentru ca am unde sa ajung! Multumesc ca pot sa scriu la calculator! Orice motiv, cat de mic, este de ajuns de bun pentru recunostinta noastra", este lectia Claudiei.

La starea de bine se poate ajunge tehnic. Respiratia trebuie sa fie lenta si profunda, abdominala. Iar relaxarea este relationata cu starea de fericire", afirma psihologul Claudia Jimeno Beltran.

Meditatia este utila celor care vor sa isi sporeasca puterea de concentrare. "Ne invata sa ne focusam, sa ajungem la pacea mentala, in care organismul, mai ales creierul, functioneaza optim si sunt eliberati hormonii fericirii - endorfinele si serotonina", explica specialistul.

Odihna este absolut necesara pentru o stare de bine, iar pentru asta trebuie sa dormim suficient.

Nu omiteti igiena, sub orice forma, nu doar fizica, ci si mentala, emotionala, relationala! Asa cum avem grija sa ne facem toaleta zilnic, sa ne spalam si sa facem nevoile, asa trebuie sa ne debarasam de gandurile, emotiile si referirile negative.

De ce nu avem voie sa spunem: "Tu m-ai enervat"

Trebuie sa pastram ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro