VIDEO Mii de pelerini merg pe "Calea Sfintilor" in una dintre cele mai mari procesiuni religioase din tara

VIDEO Mii de pelerini merg pe

Bratianu - strada Cuza Voda - strada Armeana - strada Costache Negri - Biserica Sfintii Trei Ierarhi - bulevardul Stefan cel Mare si Sfant - Mitropolie, mii de oameni au luat parte la procesiunea "Calea Sfintilor".

acum 9 luni (12 Oct 2017)

Un moment important din programul Hramului Sfintei Parascheva a avut loc joi seara, de la ora 19.00.

Pe traseul Mitropolie - bulevardul Stefan cel Mare si Sfant - strada I. Bratianu - strada Cuza Voda - strada Armeana - strada Costache Negri - Biserica Sfintii Trei Ierarhi - bulevardul Stefan cel Mare si Sfant - Mitropolie, mii de oameni au luat parte la procesiunea "Calea Sfintilor".

Dupa procesiunea care a durat mai bine de o ora si jumatate, raclele cu moastele Sfintei Parascheva si ale Sfintei Mucenite Tecla au fost puse din nou in baldachinul din curtea Mitropoliei.

* Sursa Video Facebook Trinitas TV

De maine dimineata, sunt asteptati cei mai multi pelerini. Ne asteptam la un aflux de pelerini pe 13 octombrie si, desigur, pe 14 octombrie. Si duminica, 15 octombrie, ne asteptam sa fie multi credinciosi la sfintirea picturii Bisericii ", a declarat Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

*Sursa Video Facebook Trinitas TV

Sarbatoarea se va incheia pe 15 octombrie, cand este programata sfintirea picturii Bisericii Sf.

Concomitent cu Hramul Sfintei Parascheva au loc si Sarbatorile Iasiului, pana pe 15 octombrie. In ultima zi a saptamanii este anuntat un spectacol cu mai multe trupe romanesti, cap de afis fiind Carla's Dreams, urmat de un foc de artificii. Bugetul Sarbatorilor Iasiului anuntat de Primaria Iasi este de peste 1,2 milioane de lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro