VIDEO Franta: Militanti Greenpeace au patruns intr-o centrala nucleara si au aprins si artificii

VIDEO Franta: Militanti Greenpeace au patruns intr-o centrala nucleara si au aprins si artificii

Militantii "risca cativa ani de inchisoare si cateva zeci de mii de euro amenda", a declarat Olivier Lamarre, director adjunct al parcului nuclear al EDF.

acum 9 luni (12 Oct 2017)

Operatorul centralei, EDF, a recunoscut o intruziune, dar a spus ca activistii au fost opriti. In jurul orei 07:00, opt militanti au fost retinuti, au precizat reprezentanti ai prefecturii din Moselle si ONG-ul ecologist, fara a oferi totusi aceeasi versiune asupra intruziunii.

Potrivit prefecturii, militantii "au intrat in incinta exterioara", "alerta a fost declansata imediat, iar plutonul specializat cu paza a neutralizat in termen extrem de scurt activistii". Potrivit EDF, acestia au fost interceptati de catre jandarmi opt minute dupa intrare. Greenpeace afirma ca aceasta operatiune arata vulnerabilitatea centralelor nucleare in cazul unui atac terorist, in special vulnerabilitatea bazinelor cu combustibil folosit. Militantii "risca cativa ani de inchisoare si cateva zeci de mii de euro amenda", a declarat Olivier Lamarre, director adjunct al parcului nuclear al EDF. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro