Verdeturi bogate in antioxidanti. Cine conduce in top

Verdeturi bogate in antioxidanti. Cine conduce in top

Spanacul, ceapa verde, usturoiul, patrunjelul, salata si, in general, tot ce este de culoare verde nu doar ca este bogat in fier, dar, totodata, contine si antioxidanti care ajuta la dilatarea vaselor de sange si la prevenirea cancerului. Usturoiul este cunoscut pentru faptul ca este un antibiotic natural care distruge bacteriile, reduce si tensiunea arteriala si colesterolul rau, indeparteaza metalele grele din organism si previne cancerul.

acum 96 luni (5 Apr 2016)

Spanacul, ceapa verde, usturoiul, patrunjelul, salata si, in general, tot ce este de culoare verde nu doar ca este bogat in fier, dar, totodata, contine si antioxidanti care ajuta la dilatarea vaselor de sange si la prevenirea cancerului. In plus, aceste verdeturi contin si calciu, magneziu si potasiu, luteina si quercitina, aceste din urma substante fiind, la randul lor, antioxidanti puternici. Ce sunt antioxidantii si care sunt cei mai cunoscuti

Vitaminele A si C. Prima se gaseste si in morcovi, dovlecei, broccoli, rosii, varza, pepene galbe, caise, mere, pe langa verdeturi, in timp ce a doua, in portocale si lamai, mai ales.

Vitamina E este un antioxidant care se gaseste din plin in legumele cu frunze verzi, precum si in ulei, nuci si seminte.

Seleniul este prezent mai ales in usturoi, dar si in pesti si crustacee, cereale, oua sau carne. Banalul patrunjel este considerat cel mai bogat in antioxidanti, dar si o sursa buna de minerale precum potasiu, calciu, fier si magneziu. Planta este o sursa bogata de vitamine antioxidante, inclusiv vitamina A , beta-caroten, vitamina C , vitamina E, zeaxantina, luteina, la care se adauga vitamina K si acid folic. Luteina si zeaxantina impiedica degenerarea maculara Americanca Jill Fullerton-Smith, autoarea cartii "Adevarul despre mancare", (Bloomsbury, 2007) sustine ca anumite studii au mentionat faptul ca si in cazul in care aceasta degenerare maculara a ochilor a intervenit, consumul de spanac a dus la reducerea simptomelor de boala. Usturoiul este cunoscut pentru faptul ca este un antibiotic natural care distruge bacteriile, reduce si tensiunea arteriala si colesterolul rau, indeparteaza metalele grele din organism si previne cancerul. Un catel de usturoi contine vitaminele A, B si C, seleniu, iod, potasiu, fier, calciu, zinc si magneziu. Este o excelenta sursa de vitamine si minerale printre care vitaminele A, C, B, potasiu, fier si fosfor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro