"Tradatorii" din PP-DD pot influenta majoritatea in Legislativ

"O sa discutam, o sa analizam, o sa vedem de ce ne solicita, o sa vedem pe cine vor sa puna prim-ministru, o sa vedem ce viziune au si, in momentul cand o sa avem aceste informatii, o sa ne consultam si o sa luam o decizie in mod democratic si va anuntam", a explicat Fenechiu. Pe de o parte, PNL a lansat propriul program de guvernare in dezbatere publica, pentru o luna de zile, sugerand ca dupa acest termen va fi depusa o motiune de cenzura, pe baza negocierilor cu partidele parlamentare, mai putin PSD.

acum 109 luni (5 Mar 2015)

Grupul parlamentar format din deputatii plecati din PP-DD si cei ai PMP porneste la drum cu 16 alesi, dar este posibil sa isi intareasca randurile atragand independenti.

Deputatii PMP au decis, ieri, sa adere la grupul parlamentar Democrat si Popular (fost PP-DD) din Camera Deputatilor, in vederea unei actiuni parlamentare comune, fiecare pastrandu-si insa identitatea politica. Grupul Democrat si Popular va fi format din 16 deputati, din care sase sunt de la PMP si zece deputati sunt ai PND (fost PP-DD). Anterior, grupul parlamentar al PP-DD si-a schimbat denumirea in grupul "Democrat si Popular", pentru ca niciunul din cei zece deputati care faceau parte din grup nu mai era in partidul lui Dan Diaconescu, fiind exclusi sau demisionari. Deputatul PND Daniel Fenechiu a precizat ca grupul parlamentar in care activeaza si-a schimbat denumirea de PP-DD si pentru a se delimita de Dan Diaconescu. In schimb, Fenechiu a tinut sa dezminta zvonurile ca noul grup parlamentar va fi controlat de Traian Basescu. "Nu o sa primim indicatii de la Traian Basescu pentru ca suntem persoane mature, suntem persoane intelepte, suntem persoane care stim ce sa facem cu mandatul nostru parlamentar", a sustinut Fenechiu. Intrebat daca a PMP vrea sa stearga asocierea cu Elena Udrea, Tomac a raspuns: "Nu e vorba de asa ceva, PMP isi continua drumul sau de consolidare. Grupul parlamentar este vazut, neoficial, ca o structura menita sa fie atractiva pentru deputatii si senatorii independenti, care nu vor, din diferite motive, sa se alature PSD sau PNL. In aceste conditii, noul grup parlamentar isi poate spori randurile, mai ales cu deputatii si senatorii care au facut parte din partidul lui Dan Diaconescu, dar nu s-au alaturat altui partid. Grupul parlamentar poate deveni un partener de negociere pentru PNL, in perspectiva motiunii de cenzura, chiar daca liderii se arata rezervati in declaratii. "O sa discutam, o sa analizam, o sa vedem de ce ne solicita, o sa vedem pe cine vor sa puna p... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro