Tokes le-a spus procurorilor ca, dupa fuga lui Ceausescu, evenimentele s-au derulat baza unui plan dinainte lucrat

Tokes le-a spus procurorilor ca, dupa fuga lui Ceausescu, evenimentele s-au derulat baza unui plan dinainte lucrat

Procurorii militari de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au audiat in 20 februarie pe Laszlo Tokes, in calitate de martor in dosarul Revolutiei. El a adaugat ca, dupa Revolutia din 1989, a cerut de mai multe ori sa se investigheze evenimentele sangeroase ce au urmat in restul tarii, precum si circumstantele mineriadelor din 1990 si evenimentelor de la Targu Mures din martie 1990, in conditiile in care cei vinovati de moarte si ranirea sutelor de revolutionari si opozanti ai regimului comunist nu au fost pedepsiti nici pana in prezent.

acum 86 luni (23 Feb 2017)

Procurorii militari de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au audiat in 20 februarie pe Laszlo Tokes, in calitate de martor in dosarul Revolutiei.

Laszlo Tokes, membru al Parlamentului European si presedinte al Consiliului National Maghiar din Transilvania, arata, intr-un comunicat de presa, ca a fost audiat de trei procurori despre rolul pe care l-a avut in 22 decembrie 1989, data venirii la putere a regimului Iliescu. "Intrebarile procurorilor militari s-au referit la perioada 22-30 decembrie, respectiv formarea si actiunile din primele zile ale Frontului Salvarii Nationale (FSN), in aceasta perioada inregistrandu-se un numar mai mare de victime decat in timpul manifestarilor ce au dus la caderea dictaturii", potrivit sursei citate. Tokes le-a mai spus procurorilor ca in consiliul de conducere al acestui for au fost cooptati cativa disidenti ai fostului regim si persoane emblematice ale revoltei anticomuniste, printre care si el. "Consiliul FSN a avut un rol formal, deciziile operative fiind luate de Ion Iliescu si cercul restrans din jurul lui, ei purtand in consecinta raspunderea pentru aceste decizii, de fapt ei fiind aceia, care au condus tara in aceea perioada. Fostul episcop a mai spus ca prezenta lui printre membrii CFSN s-a dovedit a fi una formala, "de vitrina, instrumentata de echipa lui Ion Iliescu", care nu a durat mult. Am cazut in dizgratie definitiva dupa evenimentele de la Targu-Mures din martie 1990, cand -fiind invitat in Statele Unite si Canada - le-am prezentat pe acestea asa cum s-au intamplat de adevaratelea, intalnindu-ma si cu presedintele George W. El a adaugat ca, dupa Revolutia din 1989, a cerut de mai multe ori sa se investigheze evenimentele sangeroase ce au urmat in restul tarii, precum si circumstantele mineriadelor din 1990 si evenimentelor de la Targu Mures din martie 1990, in conditiile in care cei vinovati de moarte si ranirea sutelor de revolutionari si opozanti ai regimului comunist nu au fost pedepsiti ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro