"Tochitura lu` Florica" a ajuns in Costa Rica: o romanca si-a facut un hostel in America Centrala

La hostel clientii pot opta pentru diferite tipuri de camere: camera pentru tineret cu paturi etajate(3 paturi etajate, adica 6 locuri de cazare cu baie la comun si mic dejun inclus, 16 dolari pe noapte de persoana, 30 dolari camera single cu intrare separata si baie proprie, cu tv, dvd si cablu tv, la fel cu mic dejun inclus si o camera dubla 45$ pe noapte cu baie proprie si intrare separata, cu mic dejun inclus in pret si extra optiuni. Povestea preparatului interbelic Bucatar cu acte in regula, dupa ce pasiunea pentru bucatarie a fost transformata in arta, Nicoleta Sandulache, in varsta de 53 de ani, a absolvit cursuri de calificare si de perfectionare in Romania, a gatit in restaurant pretentioase alaturi de maestri ai gastronomiei si a participat la concursuri culinare. Iata ce ingrediente folosea tanti Florica pentru tochitura(timp de preparare 60 de minute): o 300 grame de carne de vitel o 300 grame carne de porc o 4-5 catei de usturoi zdrobiti, o 200 de grame sunca taraneasca o 300 de grame carnati afumati o 75-100 g pasta de tomate o 1 pahar de vin rosu o sare / piper dupa gust o cimbru o 150 g de telemea o oua pentru fiecare mesean, cate un ou(ochi) o ardei iuti o pentru mamaliga: apa, sare, malai Va recomandam si: Tanara care a transformat casa parintilor in cel mai cochet boutique de familie.

acum 85 luni (19 Mar 2017)

Aici ii intampina pe straini cu tochitura lu tanti Florica, un preparat delicios din Baragan, dar si cu murata "The Kiss of Dracula".

In vacanta, turistii care aleg sa se cazeze la Transilvania Hostel se pot delecta cu delicii romanesti pregatite ca la carte si au ocazia sa afle istoria lui Vlad Tepes, dar si a campioanei mondiale la gimnastica, Nadia Comaneci.

Si-a schimbat destinul

Nicoleta Sandulache, nascuta in Baragan, dar crescuta la Bucuresti, a luat viata de la zero in Costa Rica, in urma cu doi. Fost functionar bancar timp de 3 decenii in Bucuresti, romanca a lasat totul in urma si s-a stabilit la o buna prietena si partenera de afaceri din Costa Rica, Siat Prat Gomez. Asa de tare i-a placut Romania, ca a revenit de patru ori. Dupa ce am vizitat castele si restaurante medievale, evident ca am cazat-o la pensiuni turistice, iar atunci i-a venit aceasta idee: De ce sa nu punem in practica ceea ce a vazut si i-a placut? Aici clientii se pot caza in camere cu preturi cuprinse intre 16 si 45 dolari pe noapte si pot beneficia, la alegere, de un meniu 100% romanesc. De asemeni avem si activitate de Catering Events, unde pana acum am avut deja 12 evenimente cu preparate international iar aprecierile nu s-au lasat asteptate.

A investit 30.000 de dolari

Pentru a-si vedea visul cu ochii, Nicoleta a investit 30.000 de dolari, iar proprietatea unde a fost deschis hostelul apartinea partenerei sale de afaceri costaricane, Siang Prat Gomez. Constructia este solida, din caramida, si valoreaza aproximativ de 200.000 de dolari.

Pentru cei care doresc sa ne viziteze, este important de mentionat faptul ca ne aflam in apropiere de centrul orasului San Jose, la maximum 12 minute de mers linistit. La 7 minute de mers este parcul metropolitan La Sabana care este in apropierea stadionului national unde au loc meciurile de fotbal si concerte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro