STUDIU: Grasimile bune pentru organism si cantitatile recomandate
Grasimile, considerate mult timp daunatoare sanatatii, sunt necesare pentru buna functionare a organismului, potrivit unor studii citate de dailymail.co.uk, care spun ca vitaminele A, D si E si acizii grasi esentiali continuti in alimentele grase contribuie la prevenirea unor boli, informeaza Mediafax. Carnea rosie poate fi consumata de patru ori pe saptamana, in cantitati de circa 100 de grame, dar este important sa provina de la animale hranite cu iarba, in mod natural, nu crescute in ferme de ingrasare cu nutreturi imbogatite sintetic cu diverse substante.
Grasimile, considerate mult timp daunatoare sanatatii, sunt necesare pentru buna functionare a organismului, potrivit unor studii citate de dailymail.co.uk, care spun ca vitaminele A, D si E si acizii grasi esentiali continuti in alimentele grase contribuie la prevenirea unor boli, informeaza Mediafax.
Vitaminele A, D si E, alaturi de acizii grasi esentiali, se regasesc in mod obisnuit in alimente cu continut mare de grasimi, astfel ca includerea acestora in alimentatie nu trebuie evitata, ci dimpotriva. Acesti compusi pot ajuta la prevenirea si controlul unor maladii precum cele cardiovasculare, diferite tipuri de cancer, deficiente ale sistemului imunitar, artrita, probleme ale pielii, sindromul premenstrual si simptome ale menopauzei. Cantitatea zilnica recomandata este de 250 de mililitri (o cana).
Ouale, contrar parerilor impamantenite, sunt bune pentru organism si pot fi consumate de pana la patru ori pe saptamana, potrivit expertilor.
Citeste si: Cinci alimente care te ajuta sa dormi
Uleiul de masline este foarte bun in salate, dar devine periculos, cu potential cancerigen, cand este incalzit si nu ar trebui sa fie niciodata folosit pentru prajit. Sfatul specialistilor este ca pentru prajit sa fie utilizat uleiul de floarea soarelui sau de rapita, care rezista mult mai bine temperaturilor inalte.
Carnea rosie poate fi consumata de patru ori pe saptamana, in cantitati de circa 100 de grame, dar este important sa provina de la animale hranite cu iarba, in mod natural, nu crescute in ferme de ingrasare cu nutreturi imbogatite sintetic cu diverse substante. Alimente precum orezul, pastele si painea alba sunt convertite in zahar, ceea ce ridica riscul de dezvoltare a diabetului de tip II. Aceste produse contin cantitati mari de grasimi trans si de sare. Iaurturile degresate au uneori adaos de zahar pentru a suplini gustul dat de grasimile indepartate.
Sucurile de fructe au fost promovate mult timp ca adevarate ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro