STUDIU De ce isi bat parintii copiii: pentru binele lor, ca sa-i pedepseasca sau pentru ca asa face toata lumea

STUDIU De ce isi bat parintii copiii: pentru binele lor, ca sa-i pedepseasca sau pentru ca asa face toata lumea

Peste 90% cred ca violenta este doar atunci cand lovirea provoaca vanatai si cicatrici "In mod paradoxal, desi romanii considera violenta asupra copilului ca fiind a treia problema sociala din Romania, dupa saracia extrema si calitatea educatiei, raportul arata ca peste jumatate dintre parinti nu considera ca o palma la fund este o forma de violenta iar peste 90% cred ca violenta este doar atunci cand lovirea provoaca vanatai si cicatrici sau cand parintii isi bat copilul fara motiv", a declarat, directorul national World Vision Romania, Daniela Buzducea. Flori, fete sau baietiCercetarile arata ca baietii dezvolta un atasament emotional mai redus pe masura ce cresc pentru ca: o mamele le acorda mai putina atentie o sunt batuti de parinti de doua sau trei ori mai mult decat sunt batute fetele;

acum 11 luni (6 Dec 2017)

Scopul raportului de cercetare "De ce lovim copiii?" este de a oferi o cheie de interpretare cu privire la incidenta comportamentelor violente asupra copiilor. Analiza se concentreaza pe atitudini fata de violenta si ofera o perspectiva clara asupra factorilor declansatori care duc la violenta parintilor asupra propriilor copii. Atitudinea violenta fata de copii se regaseste portretizata in sapte tipologii distincte de parinti care justifica violenta in moduri diferite:

o 1 din 2 parinti (51%) cred ca lovirea este pentru binele copilului;

Peste 90% cred ca violenta este doar atunci cand lovirea provoaca vanatai si cicatrici

"In mod paradoxal, desi romanii considera violenta asupra copilului ca fiind a treia problema sociala din Romania, dupa saracia extrema si calitatea educatiei, raportul arata ca peste jumatate dintre parinti nu considera ca o palma la fund este o forma de violenta iar peste 90% cred ca violenta este doar atunci cand lovirea provoaca vanatai si cicatrici sau cand parintii isi bat copilul fara motiv", a declarat, directorul national World Vision Romania, Daniela Buzducea.

Raportul mai arata ca desi s-au inregistrat progrese privind mentalitatea romanilor cu privire la lovirea copiilor (parintii nu mai cred ca "Bataia e rupta din Rai"), fenomenul violentei asupra celor mici continua sa persiste si pentru ca 82% dintre parinti se asociaza proverbului "Rufele murdare se spala in familie", iar 76% dintre respondenti afirma ca au fost supusi unor comportamente violente in copilarie, ceea ce sugereaza perpetuarea inter-generationala a violentei asupra copilului.

Reactia unui copil amenintat cu bataia, similara cu cea a stramosilor atacati de un animal

Reactia chimica din corpul unui copil amenintat este identica cu ce se petrecea in corpul stramosilor nostri preistorici cand erau atacati de un animal salbatic. In ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro