Specializarea unui doctor din Iasi: "Medicina pe hartie". Itele unui caz de frauda care i-a socat pe inspectori

Specializarea unui doctor din Iasi:

La o serie de controale la sediul furnizorului de servicii me-dicale, inspectorii CJAS nu au gasit nici urma de angajati, nici fise medicale, nici registre de proceduri, nici cititor de carduri de sanatate si nici macar un calculator. "La sediul acestuia nu au fost gasite registre de consul-tatii, registre de proceduri, fise de tratament, formulare de prescriptii medicale, bilete de trimitere, formulare de concedii medicale, adeverinte/certificate me-dicale, formulare de scrisori medicale, liste de programare, chitantiere si casa de marcat", au mentionat sursele citate.

acum 11 luni (19 Jun 2017)

Inspectorii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate din Iasi (CJAS) au descoperit in cabinetul unui medic o situatie de necrezut. La o serie de controale la sediul furnizorului de servicii me-dicale, inspectorii CJAS nu au gasit nici urma de angajati, nici fise medicale, nici registre de proceduri, nici cititor de carduri de sanatate si nici macar un calculator.

SC Dion Medical SRL a intrat in contract cu CJAS Iasi, in ultimii trei ani, pentru servicii medicale de recuperare, medicina fizica si balneologie in ambulatoriu. Potrivit unor surse, CJAS intentioneaza sa rezilieze contractul cu furnizorul de servicii medicale in baza unui raport de pe 13 iunie.

"La sediul acestuia nu au fost gasite registre de consul-tatii, registre de proceduri, fise de tratament, formulare de prescriptii medicale, bilete de trimitere, formulare de concedii medicale, adeverinte/certificate me-dicale, formulare de scrisori medicale, liste de programare, chitantiere si casa de marcat", au mentionat sursele citate. Din cauza absentei calculatoarelor din sediul firmei, inspectorii au remarcat si lipsa cititoarelor de carduri de sanatate care sa asigure validarea serviciilor oferite. Un cadru didactic, administratorul firmei

Con-form surselor mentionate, dupa constatarile de pe teren, CJAS a extins controlul asupra furnizorului de servicii medicale si, astfel, seria de abateri grave a continuat. "S-a identificat declararea unor contracte de munca - pentru doi fiziokinetoterapeuti si un asistent balneofizioterapie - care nu au fost niciodata active, cu scopul obtinerii unui punctaj marit pentru criteriul resurse umane si program baza de tratament, respectiv a unei valori de contract mai mari pentru anii 2015, 2016, 2017", au mai nuantat sursele "Ziarului de Iasi". Potrivit acestora, verificarea extinsa a mai aratat ca SC Dion Medical SRL a raportat proceduri de kinetoterapie individuala si de grup, cu toate ca nu are... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro