Sechestrele de lux din dosarul "Microsoft III"

Sechestrele de lux din dosarul

Declaratiile de martori denuntatori date de oamenii de afaceri Claudiu Florica (49 de ani) si Dinu Pescariu (43 de ani) in celebrul dosar "Microsoft I", in care au recunoscut ca au dat spaga 16 milioane de euro unor milionari influenti si politicieni, au cantarit decisiv in cazul "Microsoft III". In cazul fostului jucator de tenis, Dinu Pescariu, este vorba de aproximativ 30 de conturi bancare in Romania si Elvetia, un apartament de 4 camere in suprafata de 150 mp, in centrul Capitalei, langa parcul Kiseleff si un autoturism de lux, Mercedes-Benz S550.

acum 9 luni (12 Oct 2017)

Declaratiile de martori denuntatori date de oamenii de afaceri Claudiu Florica (49 de ani) si Dinu Pescariu (43 de ani) in celebrul dosar "Microsoft I", in care au recunoscut ca au dat spaga 16 milioane de euro unor milionari influenti si politicieni, au cantarit decisiv in cazul "Microsoft III". In "Microsoft III", procurorii DNA au investigat modul in care ar fi fost trucate procedurile de achizitie publica privind un contract de 90,1 milioane de euro de achizitii de licente Microsoft.

Detaliile apar in dosarul care a ajuns pe masa judecatorilor Curtii Supreme in care au mai fost trimisi in judecata fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu si fostul sef al Microsoft Romania, Calin Tatomir. In timpul anchetei, Florica, Pescariu si Sandu si-au rezervat dreptul de a nu da declaratii la DNA, iar Tatomir a negat acuzatiile.

Conturile din Elvetia

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe conturi bancare, masini de lux, actiuni si imobile situate in centrul Capitalei. In cazul fostului jucator de tenis, Dinu Pescariu, este vorba de aproximativ 30 de conturi bancare in Romania si Elvetia, un apartament de 4 camere in suprafata de 150 mp, in centrul Capitalei, langa parcul Kiseleff si un autoturism de lux, Mercedes-Benz S550. Potrivit anchetei, o parte din banii din aceasta afacere au fost plimbati prin mai multe conturi, o transa de 9.620.000 euro au fost plimbati prin contul lui Pescariu deschis la Banca Clariden Leu din Elvetia.

DNA a mai pus sechestru pe 15 parti sociale, detinute de fostul jucator de tenis la Pescariu Sports&Science, reprezentand 50% din capitalul social.

"Imi apartine mie"

In cazul lui Claudiu Florica (foto), procurorii DNA au pus sechestru pe aproximativ 10 conturi bancare, o vila in Capitala, pe Soseaua Panduri si 4 ATV-uri Yamaha. Aceasta firma Lisaos Ventures LT... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro