Scrisoarea lui Eminescu catre superba Cleopatra, femeia pentru care a facut o pasiune nebuna. "Fii a mea nu o noapte intreaga, ci o ora"

Scrisoarea lui Eminescu catre superba Cleopatra, femeia pentru care a facut o pasiune nebuna.

O alta versiune este infatisata de publicistul Ion Ionescu Bucovu in revista "Confluente", care spune ca Eminescu ar fi intalnit-o prin intermediul lui Caragiale: "Cleopatra Lecca era o femeie deosebit de frumoasa, fiind apreciata si de Titu Maiorescu. Cum poetul avea slabiciunea artistelor de teatru, reflex al peregrinarilor lui cu artistii de teatru din trupele lui Fani Tardini si Iorgu Caregiale, sau cu artistele de la Teatru cel Mare din Viena, legase o oarecare amicitie.

acum 84 luni (14 Apr 2017)

S-a nascut la Craiova si a copilarit pana in toamna anului 1848, cu Titu Maiorescu si sora acestuia. "Cand Titu Maiorescu s-a mutat la Bucuresti (in 1875), ea a reluat legaturile cu acesta si mergea, din cand in cand, la seratele lui literare", arata profesorul universitar dr. O alta versiune este infatisata de publicistul Ion Ionescu Bucovu in revista "Confluente", care spune ca Eminescu ar fi intalnit-o prin intermediul lui Caragiale: "Cleopatra Lecca era o femeie deosebit de frumoasa, fiind apreciata si de Titu Maiorescu. "Iubea arta si pictura, mergea la teatru, la concerte, la baluri si la seratele literare ale lui Maiorescu. Statea mai mult pe la faimoasa Momuloaia, bunica lui Caragiale, care o probozise cu numele de Cleo. Aici, probabil o cunoscuse Eminescu prin amicul sau din acea perioada, Caragiale, care i-o recomandase ca artista de teatru. Cum poetul avea slabiciunea artistelor de teatru, reflex al peregrinarilor lui cu artistii de teatru din trupele lui Fani Tardini si Iorgu Caregiale, sau cu artistele de la Teatru cel Mare din Viena, legase o oarecare amicitie. "Cei doi soti au avut doi copii, un baiat, Petre (nascut la 1866) si o fata, Maria (casatorita cu Golfineanu (O. Din ce motive si cand anume, nu stim, dar oricum inainte de 1877. Cei doi copii au ramas in custodia mamei, care si-a pastrat numele dupa sot si locuia in casa sa din strada Cometei, strada pe care se aflau "plopii pe care Eminescu ii numarase si gasise fara sot>>", mai arata prof. "Divortase de ea decurand tocmai dintr-un asemenea motiv- un flagrant delict amoros cu alt barbat in caminul conjugal- si procesul devenise celebru in urbea Bucurestiului, dand de furca cativa ani tribunaleler bucurestene. Apoi, nu tocmai tanara vaduvioara, uitase repede cele intamplate si-si juca rolul de diva in continuare, avand in vedere ca femeia era si artista", arata Ion Ionescu Bucovu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro